resim
Diego Pablo Simeone
Görev:Teknik Direktör
Takım:Atlético Madrid
Yaş:54
Uyruk:Arjantin
  • 206
    atletico'yu dipten almış ve bugünkü itibarlı noktasına getirmiş teknik adam. eğer meselemiz emekse ve nispeten küçük bir takımla büyük işler başarmaksa simeone günümüzün en iyi teknik direktörüdür. 1 avrupa ligi şampiyonluğu, 1 la liga şampiyonluğu, 2 şampiyonlar ligi finali gerçekten muazzam bir kariyer bu kısa süre içerisinde. ve bunu kendisinden başka kimse başaramazdı.

    ama metal yorgunluğu betimlemesine de katılıyorum. simeone bu süre zarfında kendi oyununda önemli değişiklikler yapamadı ve rakipleri tarafından artık çözülmeye başlandı. küçük takımlara karşı artık çok zorlanıyorlar. oynattığı hızlı futbol kendisine karşı açılan büyük takımlara karşı etkili olsa da kapanan ve mücadele eden takımlara etkili olmuyor. simeone de çok esnek ve pragmatik düşünen bir teknik direktör zaten değil. oluşan bu yeni duruma takımını adapte edemedi. defansif oynatıyor ithamına da katılmıyorum. oradaki sorun çeşitli hücum edememesi. neredeyse her zaman en az 4 hücumcu ile sahada oluyor. galatasaray taraftarının bayıldığı çift forvetten asla vazgeçmiyor. hızlı ve teknik oyunculardan kurulu bir takım yaratarak tempolu bir futbol oynatmak istiyor. real, barça, bayern deplasmanlarında tabi ki otobüsü çektiği oluyor. zaten orada da açık oynayamazsınız. simeone'nin sorunu dediğim gibi her zaman bu disiplinli, tempolu, mücadeleci futbolun süreklilik arz edemeyeceği üzerine olabilir. her zaman bu konsantrasyon ve arzuda olamazsınız. takımın başına geçeli 5-6 yıl oldu ve takım başarılara da doydu, rakipleri tarafından da çözüldü. ve buna simeone çözüm bulamamaya başladı. artık yeni bir sayfa açmak gerekiyor.

    bence bir daha görüşmek üzere olan ayrılık hem atletico'nun hem simeone'nin hayrına. simeone'nin italya ligi'ne gitmesini çok isterim. bir lazio, bir milan, bir inter tam ona göre. atletico'nun da simeone sonrası bir elit takımda olması gereken esnek futbola kavuşması gerekiyor. yani kabuk değiştirmesi gerekiyor. kısaca ayrılık iki tarafın da hayrına.
App Store'dan indirin Google Play'den alın