• 9
    hakemlik yapan arkadaşların çoğu genelde öğretmen, asker, polis kamu görevlisi veya kendi işini yapan isimlerden oluyor.

    2016-2017 sezonu'nda bu işi yapan sevgili hakemlerimiz 20 bin tl aylık maaş ve maç başı ücretlerle birlikte ortalama 350 bin tl yıllık gelire sahip oldular. futbolcuların milyon eurolar kazandığı yerde hakemler de kazanmalıdır haklarıdır, kazansınlar zaten ama çoğu memur vs olan bu arkadaşlar için yılda 350 bin tl gibi rakamlar servet değerindedir.

    şimdi bu kadar yüklü maaş alan hakemlerin bu kadrolardan çıkarılması hayatlarının bambaşka bir yere gelmesi anlamına geliyor.

    sonuçta ligde 22 tane süper lig hakemi var. arkadan gelen hakemlerin bu kadroya girmesi için çok çalışmasının yanında üsttekilerden de birilerinin kadrodan çıkarılması gerekli.

    bu hakemler de bu paraları kaybetmemek için ne yapacaklar?

    -ne denilirse onu yapacaklar.

    paranın girdiği yerde iş ahlakı, şeref ve haysiyet gibi kavramlar malesef bir yere kadar etkili oluyor.

    keşke türk hakemleri korkusuzca düdük çaldığında ceza almayacaklarını, ne olursa olsun sahip çıkılacaklarını bilseler ve korkmadan düdük çalabilseler. fakat sistem böyle olmadığı için birileri oyuna hep müdahale ediyor. üzülen ise hakkı yenen takımlar oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın