• 1513
    verdikleri kararlar ülkenin hukuk sistemiyle birebir uyuşuyor. "önce vur sonra sor" amerikan klişesi ülkede aynen uygulanmakta.
    caner'in suçlu olup olmaması, aldığı cezanın nispeti değil. sorun, kararların, kanunların olaylardan sonra değiştirilmesi. tıpkı uydurulan play-off gibi. bir karar alınıyorsa ortada bir kanun varsa uygulanır.
    yabancı sınırı misali "ya bu çok oldu bir şey uyduralım da bu kararı değiştirelim" zihniyetiyle bu işler cıvıklaşmadan öteye geçemez. ileride de hiç bir fert kanunları ciddiye almaz. anarşiye kadar yolu var. siyasetten, futbola toplum için güvensizlik oluşturacak eylemler hainlikle eş değerdir.

    adını hatırlayamadığım bir hukukçunun geçenlerde güzel bir yazısı vardı. bana göre diye bir hukuk kavramı olamaz özetinde. nietzche'nin; "olgular yoktur, yorumlar vardır" meşhur aforizmasını düstur edinmiş bir hukuk sistemi, bir siyasi mekanizma hatta bir toplum zihniyeti var ne yazık ki ülkede. bilime bile böyle bakan zihniyetin hukuk'a da böyle bakmasından doğal ne var gerçi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın