• 58
    içeriden gelen haberler, tudor'un yoluna bu sistemle devam etmeye çok istekli olduğu yönünde. bana göre küçük çaplı bir intihar hamlesi. kendimce nedenlerini kısaca sıralayayım;

    -birincisi bu sistemin sol tarafını serdar aziz-tolga ciğerci ikilisine teslim etmek,hücumda takımın simetrisini bozmak anlamına geliyor. akıllı bir rakip,yalnızca doğru bir baskıyla bizi sol tarafımıza yönlendirirse oyunu öldürür. serdar aziz-tolga ciğerci ikilisinin sol ayaklarının işlevlerini bildiğinden bile emin değilim. ayrıca klasik anlamda 3 stoperle oynamak takımı gereğinden fazla hantallaştırıyor.

    -ikincisi,3-4-3'ün kenarlarında mariano-tolga ciğerci ikilisinin oynatılması,bu ikiliden aldığımız ''beklenmedik'' hücum katkısının belirgin bir şekilde düşmesine yol açacak. hem mariano hem de tolga asıl güçlerini,akan oyunda saklanıp,en doğru pozisyonda top almalarından kazanıyor. örneğin topu orta saha çizgisine yakın bir yerde mariano'ya verip,her pozisyonda önce ozan tufan ardından da hasan ali'yi çalımlamasını beklemek gereksiz derecede yorucu ve saçma. ayrıca tolga da esas fark yaratmasını,spesifik bir role ait olmadan,sol çizgiyi bekine bırakıp ceza sahası çevresinde sürpriz bir gol tehdidi olmasına borçlu. tıpkı mariano gibi tolga'ya da topu sol çizgide verip,onu sıradanlaştırmak akıllıca bir hamle mi ?

    -son olarak ise,merkez orta saha oyuncularımız bu sistem için eksik kalıyor. fernando yeterince hareketli olmayan ama çok zeki ve iyi bir pasör,ndiaye ise çabuk,elit bir driblingci ama merkez orta saha için oyun zekası henüz yetersiz ve pas tercihleri çok sıkıntılı bir adam. dolayısıyla bu oyuncuların pas opsiyonlarını azaltıp,onları direk pas oyununa yönlendirmek bana göre verimli bir sonuç ortaya çıkarmayacak.

    sonuç olarak yapma hocam. genç bir teknik direktör olarak bilindik kalıpların dışına çıkıp,ortaya çıkan işte bir şekilde imzan görülsün istiyorsun anlıyorum ama bu yolculukta bildiğin yoldan gitmen daha doğru gibi. üstelik galatasaray gibi kırılgan bir camiadaysan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın