• 2
    ezbere söylenen ve rasyonel değerlendirildiğinde doğru olmayan iki önerme var spor sektöründe. ilki; galatasaray'ın diğer takımlarla yakaladığı puan farkının aldatıcı olduğu, ikincisi de galatasaray'ın fikstür avantajı sayesinde zirveye yerleştiği.

    galatasaray gerek kurduğu kadro gerekse de oynadığı oyunla şu anda ligdeki rakiplerinin çok önünde. bunda hem doğru oyuncular transfer etmesi hem de avrupa'da olmaması önemli bir etken. maçlar kazanırken ortaya karakter koyuyor, kimini fizik gücüyle, kimini hızlı oyunuyla, kimini ise rakip yarı sahada yaptığı presle baskıya boğarak yeniyor. yani; ortada çalışılmış, emek harcanmış bir şeyler var. parmak şıklatma sonucu olan bir şey yok yani. buna saygı duymayan ve kendi camialarını diri tutmak isteyenler ortaya bu söylemi atıyor. bunun gerçekle alakasız olduğunu bu sözü söyleyenler de biliyor zaten ancak basın önünde bir strateji yürütüyorlar.

    diğer önerme ise bilinçli şekilde söylenen ancak yine de gerçeği yansıtmayan bir söylem içeriyor. kağıt üstünde ligin en zor deplasmanları hangisidir desem muhtemelen şu cevapları veririz; fenerbahçe, beşiktaş, bursa, trabzon, başakşehir, konya. galatasaray, kadıköy hariç, diğer takımların hepsi ile ligin ikinci yarısında kendi sahasında oynayacak. bunun ne denli büyük bir avantaj olduğunu tahayyül edebiliyor musunuz? fazla değil bir iki sene önce fenerbahçe ligin ikinci yarısında 15 gün arayla içeride hem beşiktaş hem de galatasaray'la oynadığında tüm medya fenerbahçe'nin fikstür avantajından bahsediyordu. bu mantıkla ilerleyeceksek galatasaray için de şimdi aynı cümlenin söylenmesi gerekir ancak söylenmiyor. çünkü ligin ikinci yarısında bu avantaja sahip olan galatasaray'ın daha şimdiden puan farkını bu kadar arttırması rakip camiaları çok tedirgin ediyor.

    fenerbahçe sezona iç sahada başakşehir, beşiktaş, trabzon gibi takımlarla oynayarak başladı ve bu fırsatı elinin tersi ile itti. fenerbahçe fikstür avantajını kötü kullandı demeyip, galatasaray'ın zor fikstüre girdiği vurgulanıyor. evet galatasaray önümüzdeki haftalarda zor maçlara çıkacak lakin elinde puan olarak çok büyük bir kredisi var. ligin ikinci yarısında da kadıköy dışında zor bir deplasmanı neredeyse yok. dolayısıyla bu tip içi boş söylemlere itibar etmeden, iyi yaptığımız işleri daha da geliştirerek yolumuza devam etmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın