resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1974
    kendisi iyi bir futbolcu. fakat iyi bir sol açık değildir. sol kanatta iyi performans gösterebilir, gösterdi de. ama uzun vadede ben tolga'nın sol kanatta oynamasının takıma zarar verdiğini düşünüyorum. kendisini eleştirmiyor, kendisinin sol kanat oynadığı galatasaray'ı eleştiriyorum.

    tolga'nın sol kanatta oynadığı maçlarda doğru düzgün sol kanat organizasyonu yapamıyoruz resmen. bunda sol bekimizin kötü olması da büyük bir etken elbet. hele ki latovlevici ile oynadığında sol kanatımızı savunmak o kadar kolay oluyor ki. lato da tolga da topla adam geçen isimler değil. hal böyle olunca topla sol kanattan kat edemiyoruz. yine linnes'le bir nebze daha iyi, çünkü linnes yeri geldiğinde korkmayıp topa sahip olabiliyor. adam eksiltiyor, verkaç yapıyor. ama ne olursa olsun sol kanatı organize olarak çok verimsiz kullanıyoruz tolga solda oynadığında.

    bakın tolga dün iyi oynayanlardandı. fakat tolga'nın iyi oynamasında sol kanatta oynamasının hiç bir ilgisi yoktu bana kalırsa. dediğim gibi tolga zaten iyi bir futbolcu, tekniği sınırlı fakat çalışkan, fizik gücü yüksek, ne zaman nereye koşu yapacağını bilen bir oyuncu. bu özelliklerini nerede oynarsa oynasın gösterecek zaten. sol kanatta zorlamanın bir manası yok, uzun vadede hatta 90 dakika içinde bile takıma zarar veriyor bu tercih, ofansif manada. gol atıyor pozisyona giriyor evet, ama sol kanatımız da aynı zamanda kilitleniyor. orta sahada oynarsa bence yine koşularıyla pozisyona girecek, tehlike oluşturacaktır ki geçen sene de çok pozisyona giren bir isimdi tolga.

    uzun lafın kısası bu sol kanat sevdasından vazgeçmeli tudor. ya belhanda'yı sola çekip tolgayı ortaya kaydırmalı, ndiaye biraz daha öne çıkmalı. yer yer yine bu koşuları yapacak tolga. ya da tolga'yı yedeğe çekip rodrigues'i sola koymalı. tolga da klübede harika bir alternatif olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın