• 5763
    son yıllarda sadece bizim değil, bütün takımların taraftar profili bu hale geldi. geçen seneki beşiktaş deplasmanını hatırlayın, beşiktaş'ın golüne kadar neredeyse bizim deplasman tribünümüzü dinlemiştik. zaten onlara sorsan onlar da taraftarından şikayetçi. fener taraftarı da böyle, onlar nispeten derbilerde daha iyi ama genelde onlar da böyle.

    şöyle bir şey çıkardılar: ''insanlar maçlara sosyalleşmek için gidiyor'' ben buna sonuna kadar karşıyım. ne sosyalleşmesi ya? orası gezmeye gideceğin bir yer değil arkadaşım. oraya gideceksen bağıracaksın, o takımı ateşleyeceksin. rakibi ıslıklayacak, hatta küfür edeceksin. hakemi baskı altına alacaksın. keyifli vakit geçirmek istiyorsan sinemaya, tiyatroya git. zaten iyi bir taraftarsan o bulunduğun ortamdan ses tellerin patlasa bile keyif alırsın, hatta senin desteğinle o takım iyi oynadığında daha da keyif alırsın. özellikle derbilerde herkes şova geliyor resmen. bir kere şu stadyumda akıllı telefon olayına uyuz oluyorum ben, hay sikeyim selfie denilen şeyinizi de, sosyal medyanızı da ya. lan bir sahaya bakın be, tamam anladık amınakoyim stadyumdasınız tamam.

    ben geçen sene ilk kez gittim arena'ya, hatta heyecanımı da burada paylaştım. toplam çektirdiğim fotoğraf sayısı 4 veya 5. o da maçtan önce ve maçtan sonra. maçtan yarım saat önce telefonu kapattım, bittikten yarım saat sonra açtım. ben size akıllı telefonuyla oynayan adamın ne yapacağını söyleyeyim: maç başındaki tezahürata katılır, bizim pozisyonumlarımızda reaksiyon verir, top rakipteyken genelde telefonu eline alır, gol olursa biraz sevinir ve sonra muhtemelen taraftarı falan çekip bir yerlerde paylaşır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın