• 47
    rocky balboa kurgu bir karakter. dolayısıyla söz konusu koreografi kurgunun kurgusu olmuş. olabilir mi, mümkün. fakat birazdan detaylandıracağım çelişkilerle bunun da göze batacağı aşikar.

    rocky nedir? bu sorunun dünya üzerinde artık kanıksanmış bir cevabı var: rocky, muhammed ali efsanesine karşı sahada kazanamamanın algısal düzeyde hollywood işi cevabıdır. ali hem sportif hem de insani öyle güçlü bir karakterdir ki, sonu "beyaz adam"ın tarihsel mağlubiyetine kadar bile gidebilecek bir kıvılcım çakmıştır. rocky bu mücadelenin algısını dengelemek için üretilmiş bir karakter. bu yüzden kötü bir seçim olmuş.

    içeriğe bakarsak, ayağa kalkmanın rocky 4'de drago'ya karşı aldığı galibiyeti simgelediği açık. fakat galatasaray bu seneye inanılmaz paralar harcayarak, kaliteli yurtdışı transferleri yaparak başlamış ve doludizgin ilerliyor. yani şu anki durumda kısıtlı imkanlarla, dağda, bayırda çalışan, maddi durumu kısıtlı ve psikolojik olarak sıkıntılı rocky balboa ile herhangi bir özdeşlik kurabilmek mümkün değil.

    daha da detaylara inmeye gerek yok sanırım. meramım anlaşılmıştır. başta "kurgunun kurgusu" olarak tanımladığım şey böyle bir sonuç veriyor işte. önce kurguyu iyi bilmek lazım. hem teorik, hem de pratik olarak. yoksa böyle mânâsız tablolar ortaya çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın