• 2862
    üç büyükler arasında derbi maçlarda bariz üstünlüğü bulunan takım.

    bu durum bir taraftar olarak bu satırların yazarında enteresan bir duyguya sebep oluyor. fenerbahçe'ye yenilmekten ne kadar nefret etsem de fenerbahçe yıllardır berbat yönetiliyor ve galatasaray galibiyetleri fenerbahçe'nin tüm kusurlarını unutturuyor.2002 yılından 2010 yılına kadar loca satışı, vip ve normal kombine satışında en büyük rakibi galatasaray'ı, 2015 yılına kadar da beşiktaş'ı gelir olarak beşe ona katladı. sponsor gelirlerini de unutmamak lazım. buna rağmen sportif başarı olarak iki rakibine de çok büyük bir fark atamadı, hatta bizim gerimizde bile kaldı.

    fenerbahçe'nin stadyumunu restore ettikten bu yana geçen son 15 yılı baz alırsak elde ettiği müthiş gelirlere rağmen şike yapıldığı kanıtlanan yıl hariç beşiktaş ile şampiyonluk sayısı aynı. galatasaray'dan iki eksik.

    işte bu noktada berbat yöneticilerini, hocalarını ve futbolcularını kurtaran hep derbi galibiyetleri oldu. bir nevi afyon etkisi gösterdi. aksayan şeyler unutuldu, düzelmesi gerekenler düzelmedi, şikeyi ve medya desteğini saymazsak potansiyeline göre inanılmaz başarısız bir takım olan fenerbahçe'nin yönetimini hep derbi başarıları kurtarmıştır. maplup olmanın bizde yarattığı şey duygusal bir kırılma belki ama berbat yönetilirken galip gelmenin fenerbahçe'ye yaptığı şey daha ağır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın