• 28887
    galatasaray'ın rakipleri ile puan farkını açması bir algı oluşturdu; 'derbi kazanılırsa lig biter diye...' 8 haftada bir takım nasıl bu kadar puan farkı yaratmışsa, ilerleyen haftalarda da puan fark kapanabilir. galatasaray'ın kazanması hiçbir şeyi değiştirmez. lig uzun bir maraton. fenerbahçe'nin bu ligde geriden gelip, farkı kapattığı zamanlar oldu. bu maçın sonucu, ligin sonucunu tayin etmez.

    ilk kez galatasaray takımı evinde fenerbahçe'ye karşı 8 puanlık farkla sahaya çıkıyor. fenerbahçe'nin puan farkı olarak rakibinin önüne çıktığı maç oldu ama ben galatasaray'ın böyle farkla çıktığını hatırlamıyorum. bu galatasaray'a ciddi bir öz güven veriyor.

    galatasaray'da öne çıkacak oyuncular; muslera, macion, tolga ve gomis. duran topların ön plana çıkacağını düşünüyorum. maicon, josef, neto gibi isimler sürpriz golcü olabilir.

    fenerbahçe'nin sertlik ile sahaya çıkacağını düşünüyorum. baroni-arda turan tokat olayını hatırlayın. fenerbahçe, saha içinde sayısal olarak rakibini eksiltmeye çalışacak. psikolojik savaş fenerbahçe'nin ruhunda var. fenerbahçe'den de bir oyuncu mutlaka bu provokasyon işini yapacaktır. maç normal gidiyorsa olmaz.

    tudor'dan ziyade ben takıma güveniyorum. galatasaray teknik adamının 1 veya 2 hamle yapması gereken oyuncusu var. birincisi selçuk inan bir diğeri de eren derdiyok… çok fazla alternatifi yok. galatasaray'ın rakibine karşı en büyük avantajı kadro istikrarı. takım tudor'u seviyor ve sahip çıkıyor. bu da bir güven veriyor. bakın gomis'in gol sevinçlerini tudor'la yaşaması galatasaray adına çok iyi bir görüntüdür. takım içindeki huzurun göstergesidir.

    galatasaray için kazanamıyorsan kaybetmeyeceğin bir maç. neden şu an puan farkı 8... en büyük rakibin ile oynuyorsun. tabii ki galatasaray kazanmak için oynayacaktır ama derbide kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. beraberlik sarı kırmızılar için iyi bir sonuç olur. sen rakibi aşamıyorsan, pozisyon bulamıyorsan, oyunda kalmak da önemlidir. rakibinin ataklarını önlemek de marifettir.

    levent tüzemen
App Store'dan indirin Google Play'den alın