• 63
    inanın, siyasi erkler tarafından manipüle edilmeye ve üzerinden insanları zihniyetleri ile sömürmeye oldukça açık bir değer olduğu için okunuyor, okutuluyor maç öncelerinde.

    eğer, siyasi iktidarlar tarafından manipüle edilemeyecek bir şey olsa, ilk bunu kaldırırlardı. bunu şimdiki mevcut siyasi erk tarafından düşünmeyelim, yarın öbür gün mhp ya da chp de bir şekilde başa gelse, onlar da iyi sömürecektir. bu uygulamanın neden çıktığını biliyoruz, sonrasında neden hala uygulandığını da.

    şu anda baştakiler için söylenecek bir söz varsa, bu marşın yazarı mehmet akif ersoy'un dindar bir müslüman olmasından dolayıdır. mesela mekteb-i sultani öğrencilerinden tevfik fikret gibi bir şair tarafından yazılsa inanın ilk bu marşa saldırı olurdu.

    her ülkenin ulusal marşı gibi, istiklal marşı da çok özel bir marş. hatta objektif olarak söyleyebilirim, sözlerinin içerdiği mana itibariyle en değerli ilk 5 ulusal marştan birisidir. böyle değerli bir şeyin, ucuz propagandalara malzeme yapılmaması gerekir. sonuçta yabancı sınırlaması uygulamasını bile bu kıymetli marşımıza dahil ederek oldukça iyi prim yapan şeytanlar da yok değil.

    bence de lig maçları öncesi okunması gerekmiyor, ancak "okunması saçma" diyerek bence marşa da saygısızlık yapıldığını hissediyorum. bunu dile getirmenin daha uygun bir yolu olabilir.

    düzeltme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın