• 53
    https://pbs.twimg.com/media/DMcIAbiXkAI-wXz.jpg

    her şeyi anladım da şeyi niye eklememişler anlamadım: ''çoğunuzun hayatı boyunca çalışarak kazanacağı parayı 1 ayda kazanmak demek.''

    dalga falan geçiyorlar herhalde. 30 yaşından sonra ne yapacağını düşünmekmiş. lan sen 2 aylık maaşınla doğru düzgün yatırım yapsan, futbolu bıraktıktan sonra hiçbir şey yapmadan ülkemizde çoğu kişinin ''çok iyi'' olarak nitelendirdiği parayı kazanırsın. tabii bunun için her gece barlara, karıya kıza para akıtmak yerine düzgün yaşamak lazım. hadi bunları da mı yaptın? zaten çoğunuz oradan sonra yazar, yorumcu vs. olarak yine gayet iyi paralar kazanıyorsunuz. kimi yiyorsunuz lan siz?

    işin komik tarafı da yazılanların çoğunu avrupa'da oynayan futbolcular daha zor şartlarda yaşıyor. adamlar haftada 3 maç yapıyor, hayatları oradan oraya seyahatle geçiyor, her maç üst düzey oynuyor ve profesyonel yaşıyorlar. yani onlar için antrenmanların başladığı temmuz ayından liglerin bittiği haziran ayına kadar 'sosyal yaşam' diye bir şey yok doğru düzgün. onlar şikayet etmiyor da siz mi ediyorsunuz? ki zaten yazılanların çoğunu da yapmıyorsunuz. çoğu sorununuzu sahaya da yansıtıyorsunuz.

    ''hayatının en güzel yıllarını seve seve futbola feda etmek demek.'' insanlar hayatlarının neredeyse tamamını işine feda ediyor, bunun sonuncunda da milyon dolarlar değil, rahat geçinebilmek için yapıyorlar. ünlü olmuyorlar, onları çok seven insanlar olmuyor.

    futbolculuk bence kolay bir meslek değil, her yönüyle zor ancak iyi bir ödülü olan bir iş. ancak siz gidip böyle saçma sapan şeyler yazarsanız, sadece komik duruma düşersiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın