resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 1731
    (bkz: #yabancısınırınahayır)

    bu söylediklerinden sonra alzaymır olduğuna kesin kanaat getirdiğim teknik direktör.

    lucescu; “rus futbolcular, sadece pasaportlarında rusya yazdığı için ilk 11’de oynamaya başladılar, gelişmeye ihtiyaçları kalmadı. ne yazık ki, sınırlama rekabeti yok etti. oysa bu sporun özüdür. açıkçası, bu sınırın kabul görmesi, yerel oyunculara destek amaçlı, ama bu iki ucu keskin bir kılıçtır. oyuncular, vazgeçilmez olduklarını düşünebilir, rekabeti kaybedersiniz, ve bu çok kötü bir durum...”
    “şampiyonlar ligi’nde başarılı olan en güçlü kulüpler, yabancı sınırı olmayan liglerde ve sıkça kendi yetiştirdikleri ile oynuyorlar. aynı zamanda milli takımları da gayet güçlü.”
    “avrupa’nın önde gelen kulüpleri, rus takımlarıyla kıyaslandığında, daha fazla seçeneğe sahipler. bu üretime de uygundur. bir oyuncu iyi durumdaysa, oynamak ve gelişmek istiyorsa, tabiyetine bakılmaksızın oynayabilir.”
    “rekabet, uyruk gözetmeden, her futbolcu için gelişimin ön koşuludur. oyuncuları geliştirmek için, 2. lig, diğer kulüpler var. gelişime ihtiyaç duyan futbolcularla şampiyonlar ligi’nde mücadele etmek zordur. seçiminizi yapın: şu an, burada, iyi sonuçlar mı istiyorsunuz, oyuncu geliştirmek mi?”
App Store'dan indirin Google Play'den alın