• 28872
    yenilginin, ‘rüya gibi giden bir sezon’u üzüntüye boğacağı ve ilk mağlubiyet olarak kayıtlara geçeceği açık. böylesi bir psikolojiyi yaşamak isteyeceklerini sanmıyorum. ama diyelim ki bu durum başlarına geldi, o zaman sığınacakları liman elbette puan farkı olacak.

    bu soruya evkur yeni malatyaspor karşılaşması sonrası teknik direktör aykut kocaman, “derbi sonucu ligin kaderini etkilemez” cevabını vermişti. maratonun henüz başları, dolayısıyla fenerbahçe yenilse bile havlu atmaz ancak büyük bir moral ve motivasyon kaybı yaşar. kredilerini alabildiğine tüketir. 11 puanlık arayı kapatmak zor.

    derbiler güzel futbolun nadiren rastlandığı, sertliğin, kaosun hüküm sürdüğü ve sinirine hâkim olanın mutlu sona ulaştığı randevulardır. oyundan çok heyecan ön plana çıkar ve kazanmaktır önemli olan. genel bir çerçevede kocaman’ın, giderek klasik italyan futbolu tadında bir üslubun ifadesi olduğu kanısındayım. tudor zaten serie a üretimi. ‘gerçek italyan’ (!) kim, göreceğiz. ‘kim kazanır’a gelince, bir ‘mustafa denizli klasiği olan yüzde 51’i ben yüzde 55 yapıyor ve g.saray diyorum.

    uğur vardan
App Store'dan indirin Google Play'den alın