• 37
    kombineli taraftarların stada gelmemesi, evet atmosfer açısından bizler için büyük bir sorundur, ben ankara'da tv'den izlerken bile bu durumdan sonuna kadar rahatsızım. fakat, ben zannetmiyorum ki, burası benin, kongo falan olmadığına göre, öyle kimseyi zorla getirtemezsin. bir kere 3 kere gelmeyen, 5 kere gelmeyenin kombinesi iptal olsun gibi fuzuli çıkarımlar ile uğraşmayı acilen bırakmalıyız diye düşünüyorum, uygulanabilirliği yok.

    burada kulüp kombine devir imkanını ve koşullarını daha iyi duyurmalıdır, teşvik etmelidir. yüzde 60 oranında bir iade yenileme için kullanılmaktadır. şimdi maça gelemeyen bir kombine sahibinin iki yolu var değerlendirmek için yerini, ya passo'su olan başka birine devredecek ya da kulübe devredecek. kısıtlama, eğer zaten var ise ben bilmiyorum beni mazur görün, passo'su olan birine devir sayısında olabilir. yine yanlış bilmiyorsam, bir mesai arkadaşımda beşiktaş kombinesi var ve oğlu bu sınır dahilinde gideceği maçları söylüyor, o ona o maçlar için devrediyor, diğerlerini de kulübe. buradaki sınırlama bence çok adil ve gerekli, bu çünkü az da olsa karaborsa işinin de tedbiridir. her maça gelmeyen karaborsacı olmadığı gibi, bu amaçla kullananların da gözünün yaşına bakılmamalı. atıyorum 6 maç şahısa devredersin, kalanında el mahkum kulübe, kaldı ki kulübe devretmek kötülük değildir, aşağıda açıkladık.

    bazen gerçekten yazanları anlayamıyorum, kulübe devretmeye de sınır getirilsin diyenler var. kulübün çifte para kazandığı, tribünü bir kişi bile bir olsa daha kalabalıklaştıracak bir uygulamayı sınırlandırarak ne bekliyorsun? güzel tribün, güzel gelir, bilet imkanı diyorsan kulübe devri zorlaştırmayı bırak, teşvik edecek her türlü uygulamayı desteklemeliyiz. belki kulüp şahısların kulübe devrinden olan kazanımlarını arttırabilir, belki başka teşvik edici uygulamalar yapabilir.

    uygulanabileceğini çok düşünmüyorum türkiye'de ama, bu konuda bir benzer uğraşılar ve çözümler uygulanıyor, ama teniste özellikle grand slamlerde son gün, son saat bileti uygulamaları var. iptal, iade vs. biletler için millet orada bekliyor, çıkar çıkmaz üşüşüyor. bizim stadımızda ve ülkenin çalışma, trafik vs. koşulları dolayısı ile bunları uygulamak zor, tabi asıl mevzu bunlar bilet için uygulamalar, kombine apayrı bir olay. adamın işi var, son on dakika da olsa takımımı izleyeceğim diyor, ezbere alamazsın bu adamın biletini. kişinin içinde olacak bu, sen bu kombineyi aldın, evet parasını verdin, desteğini yaptın maddi olarak kulübüne ve istediğini yapabilirsin, ama sen şartlar elverdikçe orada olmaya çalışacaksın ki her şey seninle güzel.

    hepimizin son tahlilde arzusu "50000 aslanı omuz omuza" görmektir. işin özeti, bu hayatta zorlayarak ortaya bir güzellik çıkartamazsınız. kurallar olacak ve uygulanacak, ama haklar kısıtlanamaz. şahısa devir kısıtlanmalı, kulübe devirin iyice önü açılmalı ve teşvik edilmeli. bakın passo app'inde, veya kulübün kendi kuracağı entegre bir app ile bir tuşa bas, bir şifre gir kolaylığına getir iyice bu işleri (ki zaten kolay) bu bile fayda edecektir. kulübün web sayfasına girdiğinde devir kısmı herkesin gözüne sokulacak şekilde konumlandırılabilir. kombine sahiplerinin koltuklarına flyerlar bırakılabilir. devir için yapılabilecek teşvikler için ise gerek kulübün bünyesinde, gerek camiada yeni nesil stratejik pazarlama hamlelerini yalayıp yutmuş onlarca renktaş mevcuttur, eminim güzel fikirler ortaya çıkacaktır.

    biz de buradan yine hatırlatmış olalım, eşe dosta devredemiyorsan, kulübe devret, ihmal etme! çok şey istemiş olmayalım ama ne kadar erken o kadar iyi hatta.*

    neyse kıssadan hisse, 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı öncesinde hepimiz her şeyin en güzeli olsun istiyoruz, bunun için enerji harcıyoruz yoksa (bkz: içimiz rahat etmiyor)*, insanların ilgisini gördükçe, sözlükteki kalbi yoğunluğu gördükçe doğal olarak yine yeniden diyor insan:

    (bkz: iyi ki galatasaraylıyım)
App Store'dan indirin Google Play'den alın