• 33
    ilk kombinemi lisede aldım ikinci kombinem de mevcut kombinem. liseyi memleketim tekirdağ’da okudum. yaz tatilimde çalışıp kendime en ucuzundan kombine almıştım maçların bazılarına gidemedim hem istanbul dışında yaşamam hem öğrencilikten dolayı. bu yaz da fiyatların uygunluğunu görüp kendi emeğimle kombinemi aldım öğrenci bütçemle. galatasaray benim için ekmek kapısı değil açıkçası maddi manevi menfaat için sevmiyorum. fakat ben yaz sıcağında kabalarıma kadar terleyip o kombineyi tudor, dursun, östersunds dinlemeden almışım. allah kimseyi zor duruma düşürmesin elbette ama 400 tl’ye kadar inen kombine fiyatları vardı bu yaz. 2-3 ay çalışıp birikimle ben daha önce yaptığımdan biliyorum verilmeyecek bir meblağ değil. elbette protesto dokunulmaz bir haktır ama yazın burda çok çeşitli protesto çağrıları yapıldı ki bazılarına ben de destek verdim. kombine alma aldırma diye gündemi meşgul eden çok sayıda protesto ve sitemler gördük burada. ee şimdi de devam edin o protestolara o zaman. ben o kadar galeyana rağmen sunulan fırsatı bedeli karşılığı değerlendirdim. bir kesim de ısrarla tribüne katılımı reddetti. maça kasıtlı olarak gelmemeyi elbette kabul etmiyorum hatta hak ihlali olarak görüyorum. fakat bir istanbul takımının yapacağı en güzel kampanyayı elinin tersiyle itenlerin şimdi ben ve benim gibilere yok ceza sistemiydi yok kombine iptaliydi çok saçma geliyor. ben o kombineyi almak için şırınga vasıtasıyla kan çektirmişim iki maça gitmedim diye kombinem iptal olacak ha? sözlerimin farklı noktalara çekilmesini istemiyorum. kombinem en ucuz yerde ve derbi gişe fiyatı 100 tl civarlarındaydı sanırım. şu an kombineme derbi için 400-500 tl civarında talepler var. belirttiğim gibi ben bu kombineyi gelir amaçlı almadım heyecanı yaşamak için aldım. satmak isteyen de ben değilim talep bana geliyor. 600 tl’ye aldığım kombineye dahil bir maç bana 400-500 tl getirecekse. buyur abicim maç senin parayı göreyim fikrimi kimse yargılayamaz. kalan her maça giderim ama o parayı kenara koyar seneye iki kategori iyisinden kombine alır keyfime bakarım. ben de böyle önemli bir zamanda bu maça gitme fırsatı bulamasam belki saldırganlaşabilirdim.
    not: bana göre bir galatasaray kombine biletinin %50-60 dilimi fenerbahçe derbisidir. ben de allah kısmet ederse o akşam yerimi alıp heyecanı yaşamak istiyorum. şöyle bir durum daha var. cebimde param kalmamış, darda kalmış olabilirdim çok şükür keyfim yerinde. 600 liraya 17-20 maç satın almış bir “öğrenci” ye tek maç için 500 tl’ lik bir teklif bence çok güzel bir teklif. kabul etmiş olsam ne şerefsizliğim kalacakmış ne hainliğim. bir de üstüne ....... .. bekleyecekmişim. bu kadar saldırgan olmanın ve eleştiriyi genele yöneltmenin bence faydası yok zararı çok.
    yürekten gelen bir not: belki bu entrymi duygusallıkla kendi çerçevemden yazmış da olabilirim ama hiçbir yazara doğrudan veya dolaylı gönderme yapma amaçlı yazmadım bunları. söylediğim gibi “öğrenci” yim ve düşüncelerim yanlışsa veya size uymuyorsa dolaylı saldırıda bulunmanızdansa özel mesaj yoluyla doğruyu göstermenizi tercih ve rica ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın