• 16
    --- alıntı ---

    tck 148 - bir başkasını, kendisinin veya yakınının hayatına, vücut veya cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştireceğinden ya da malvarlığı itibarıyla büyük bir zarara uğratacağından bahisle tehdit ederek veya cebir kullanarak, bir malı teslime veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılan kişi, altı yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    ayrıca

    nitelikli yağma
    (1) yağma suçunun;

    a) silahla,

    b) kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle,

    c) birden fazla kişi tarafından birlikte,

    d) (değişik : 6545 - 18.6.2014 / m.64) yol kesmek suretiyle ya da konutta, işyerinde veya bunların eklentilerinde,

    e) beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

    f) var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak,

    g) suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla,

    h) gece vaktinde,

    işlenmesi halinde, fail hakkında on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

    --- alıntı ---

    videoyu izledim. cebir ve tehdit kullanılarak çocuğun elindeki forma alınmış. işlenen suç yağma. ayrıca bu suçta şikayetten vazgeçtim falan da yok. kamunun soruşturup cezalandırdığı bir hadise. yani oradaki gariban öğrenciye baskı yapsalar, şikayetçi olma birader deseler de değişen bir şey olmaz.

    fazlası var mı bilmiyorum ama en az 4 kişiler. ancak olay medyaya düştü. kısa zamanda failler yakalanır. yağma suçunun kökeni cumhuriyet tarihinin başına dayanır. hatta ve hatta osmanlı'da da çok ağır cezalandırılırdı. o dönemlerde nüfus az ve kolluk da yetersiz olduğundan çeteler yol keser insan soyarlardı. hatta kurtuluş savaşı esnasında dağa çıkıp düşmanla mücadele eden insanımız sebebiyle bu çetelerden bol bol oluşmuş, ancak sonra önemli bir kısmı varlığını devam ettirmiştir ve otoritenin sağlanması da savaşın kazanılmasından sonra olmuştur. dolayısıyla hırsızlıktan farklı olarak caydırıcılık taşısın diye son dönemlere kadar adam öldürmeden sonra ceza kanunumuzun en ağır suçuydu yağma. şimdilerde de 6 seneden 10 seneye kadar cezası var. fakat 149. maddeye dikkat ettiyseniz birden fazla kişiyle işlenmesi ağırlaştırıcı sebep olarak gösterilmiş. yani 10 yıldan 15 yıla kadar ceza öngörülmüş.

    devlet eğer devletse bu itleri yakında mum dökmüş kedi gibi o garibanın karşısına dizecek. o gariban da teker teker onları teşhis edecek. mahkemeye falan takım elbiseyle çıkıp efendi rolü yapacaklar. hakime konuşurken sesleri titreyecek. sonrası party hard...

    fazla sürmez basına tutukluluk haberlerinin düşmesi. önemli bir süre hapis yatacaklarını belirtmeme de gerek yok sanırım. sosyal medyada olayı gündemde tuttuğumuz müddetçe adaletin sağlanması kaçınılmaz.

    eğer suçu işleyen bu nargileyi içen arkadaşsa ceza evi kariyerinde dumansız nargileyi öğrenmesi muhtemel. çünkü vicdansız şekilde suç işleyene koğuşta pek de vicdanlı davranmıyorlar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın