resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1442
    kendisini değerlendirmeden önce, galatasaray futbol takımının ne oynadığını anlamak gerekiyor. gördüğüm kadarıyla, ezberci türk spor basınının söylediklerini ciddiye alan taraftarlarımız, takımımızın hala 4-2-3-1 oynadığını zannediyor ve belhanda'yı o 3'ün ortasında oynayan, forvet arkası orta saha olarak görüyor, bu sebeple de kendisinden 10 numara rolü bekliyor, bu rolü göremeyince de başlıyor eleştirmeye.

    tudor'un takımı, sezon başından beri tek ön libero ile oynuyor o da fernando, önlerinde ise badou ve belhanda yer alıyor yani, 4-1-4-1 gibi oynuyoruz. tabi ki orta saha dizilişimizde maç içinde duruma göre değişiklikler olabiliyor. savunmamız 4 lü gibi başlayıp, fernando'nun iki stoperin arasına girmesiyle 3 lüye dönebiliyor ama her durumda yine de takım tek ön libero ile oynuyor. dolayısıyla merkez orta sahamızda badou ve belhanda 8 numara rolüyle görev alıyorlar. belhanda ne hagi, ne lincoln, ne sneijder ne elano ne de misimovictir. kendisi, badou ile yan yana oynayan bir 8 numaradır. bu bağlamda performansını değerlendirip, olumlu, olumsuz eleştirileri de buna göre yapmak gerekir.

    sonuç olarak belhanda'yı bir 8 numara olarak değerlendirdiğimizde, çok koşan, pres yapan, top kapan, dikine oynayan, yaratıcı paslar atabilen bir orta saha profili çıkıyor önümüze. skora ihtiyaç duyduğumuz anlarda ise, bursaspor maçında olduğu gibi, forvet arkasına geçtiğinde ön alanda ne kadar etkili işler yaptığını görebiliyoruz. bir artısı da mükemmel korner ve duran top kullanmasıdır.

    illa ki eleştirilecek yanları da var, mesela; basit oynayıp rahatlıkla kilit pas atıp, oyunu açabileceği durumlarda, laubali davranıp top kaybı yapabiliyor bu da kalemizde tehlike olarak bize geri dönüyor. bunun dışında olur da bir maçta 4-2-3-1 sistemine dönersek ve belhanda, fernando ile badou'nun önünde 10 numara rolünde oynarsa, o zaman değerlendiririz kaleye şut atabiliyor mu ya da direkt gollük paslar atabiliyor mu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın