resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1437
    toparlanmasını umduğumuz 10 numaramız. sneijder yerine kendisinin gelişi beni mutlu etti ve başıma bir şey gelmeyecekse kendisi daha teknik bir futbolcu. ama bunlar eleştirilmeyecek manası taşımıyor. dünden beri gerek spor programlarında gerek sözlükte younes belhanda'nın iç saha oyuncusu olduğu tartışılmaya başlandı. bunun üzerine biraz iç saha ve dış saha istatistiklerine göz gezdireyim dedim.

    defansif aksiyonlara bakacak olursak younes belhanda, ali sami yen kompleksi türk telekom stadyumu'nda maç başı ortalama 2,3 top kapma oranına sahipken bu deplasmanda 1'e düşmüş.
    yine iç sahada rakip atakları maç başına ortalama 1 kez keserken deplasmanlarda bu oran 0,5'e düşüyor. tehlikeli bölgeden top uzaklaştırma konusunda iç sahada 1,3 ortalama yakalamışken deplasmanlarda bu rakam 0,3'e düşüyor.

    ofansif aksiyonlara bakacak olursak, iç sahada toplam 1 gol 3 asist yapmış, deplasmanda ise henüz gol veya asisti yok. iç sahada maç başına düşen şut sayısı 2, deplasmanda bu sayı 1,8. maç başına düşen kilit pas sayısı içeride ve dışarıda 2,5. maç başına düşen adam geçme sayısı iç sahada 2,5 dış sahada 1,3'e düşüyor. yine iç sahada maç başına düşen top kaptırma sayısı 1,8 iken deplasmanlarda bu sayı 2,8. iç sahada maç başı 0,8 ara pas atmışken deplasmanda henüz ara pası bulunmuyor verilere göre.

    bütün bunlar şu an için bu (iç saha oyuncusu) eleştirileri destekler nitelikte olabilir. ama bunun henüz kısa vade olduğunu düşünürsek bu durum tersine de dönebilir. eleştirilerin dozuna dikkat etmek gerek. benim çok ama çok sevmeme, beğenerek izlememe rağmen younes belhanda bazen laubali oynuyor gibi görünüyor. selçuk inan'ın gösterdiği performans 14 ekim 2017 konyaspor galatasaray maçı'ndan sonra artarak giderse younes belhanda yedek kulübesine doğru yol alabilir.
    beyler burası galatasaray. burada kim hakederse, kim takımı için halat çekerse o oynayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın