resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Romanya
Yaş:79
Uyruk:Romanya
  • 1699
    https://twitter.com/...s/917055246937067522

    --- alıntı ---
    bana 3 tane futbolcu alabileceğim bir takım söyleyin. çok farklı takımlardan geliyorlar ve hazırlamak için sadece 2 günüm var.
    --- alıntı ---

    aslında her milli takım hocasının takıma aldığı futbolcuları hazırlamak için 2 günü vardır da, neyse. oraya hiç girmeden şu takımları bir söyleyelim önce.

    1 - trabzonspor: burak yılmaz - olcay şahan - yusuf yazıcı. bonus olarak abdulkadir ömür.
    2 - beşiktaş: cenk tosun - oğuzhan özyakup - caner erkin. bonus olarak sağlıklıysa gökhan gönül. necip uysal. tolgay arslan vs.
    3 - fenerbahçe: mehmet topal (stoper oynatmamak kaydıyla) - alper potuk - ozan tufan.
    4 - kayserispor (lig 3.sü) - güray vural - deniz türüç - umut bulut.

    bazı isimler tamam belki çok absürd yani bu listede bile olmamalı. ama sen çıkıp "3 futbolcu alabileceğim takım söyleyin" dersen 4 takım söylerim 12 futbolcu eder. bonusları da eklersin 16. zaten 23 kişi kadro çağırıyorsun, kalanları da avrupa'da oynayan (tekrar ediyorum oynayan) isimlerden al, çık sahaya. sanki bana izlanda milli takımının tamamı bir takımda oynuyor, ukrayna milli takımı sürekli hep birlikte sahaya çıkıyor gibi niye konuşuyorsun ki? ayrıca, sen değil misin ukrayna'nın en büyük 2 takımından birisi olan shaktar'da brezilyalı oyuncuları ukraynalı oyunculardan fazla tutan sürekli? o zaman sen de shaktar'da o kadar yabancı isimle değil de ukraynalı futbolcularla oynasaydın sayın luce.

    senin elinde roma'da en azından kadroya giren, süre alabilen 20 yaşında cengiz ünder gibi bir yetenek varken sen çıkıp barcelona'da kadroya giremeyen 30 yaşında arda turan'a saplanıp kalırsan yabancı komple yasaklansa sen yine futbolcu bulamazsın çıkarıp oynayacak.

    yahu, belçika milli takımına bak. aynı kulüpten gelen dersen chelsea'den 3 tane, anderlecht'ten 2 tane adam var komik değil mi bu durum? buna rağmen takımın hocası sesini çıkartıyor mu? çıkıyor, yapıp işini evine gidiyor. yapıp işini gitsene evine arkadaşım, zaten kalmış 1 maçın. al paranı bırak git romanya'ya al deniz - göl - ırmak vs. kenarında bir ev otur sudokuya falan yoğunlaş. senin neyine ligdeki yabancı sınırını eleştirmek?

    bir de bu adama para veriyoruz ülke olarak, şaka gibi. şu sözlükten sıradan birisi geçse milli takıma kendisinden daha iyi kadro da kurar, oyuncuları da daha iyi hazırlar. onu da geçtim, milli takımlar twitter sayfasından o bölgedeki oyuncular için anket yapılsa, sistem anketle belirlense sadece antreman yaptıracak 2 tane hoca alınsa, maçta çıkacak girecek oyuncuları falan hep anketle belirleyip ülke olarak topyekün biz yönetsek takımı daha iyi kadro kurarız.

    edit: olcay yazacağıma olcan yazınca soyadları da karıştırmışım. neyse, lucescu kadar bunamadık daha. dikkat eden arkadaşlara teşekkürler. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın