• 1623
    teknik, taktik ve mental manada sıfır olan, bunun yanında üst yönetiminin de siyasi ya da ticari konuda değişik bir beklenti içine girdiğini düşündüğüm bir oluşuma sahipseniz başarı yakalamanız ütopik olur.

    yıllardır (evet terim de dahil) takım olamamış, vasat bir top oynayan, 3-4 tane kendini "adam" sanan şaklabanın eline kalmış bir ülke takımıyız. kesin ve derin bir köklü değişime gitmediğimiz taktirde önümüzdeki bir 10 yıl daha böyle gideriz.

    yapılacak ilk iş;

    -tff'nin başındaki şahsın derhal istifa etmesi
    -takımın başındaki para delisi hocanın değiştirilmesi
    -takımdan 30 yaş üzerinde kim varsa "geçmişine bakılmadan" milli takımla ilişiğinin kesilmesi
    -genç bir yerli hoca (keşke büyük kaptan bülent olsa ama olmaz) oraya yerleştirilmeli. gençleri yönetebilen, başarıya aç ve milli başarı dışında hiçbir talebi olmayan yerli bir hoca başa geçirilmeli
    -gençlere yatırım, gençlere yatırım ve gençlere yatırım yapılmalı

    ilk aşamada şunları yapıp, başına getireceğimiz hocaya da sonuna kadar güvenip yetki verirsek bu iş olabilir. yıllardır bizleri burak'a, selçuk'a ve arda'ya muhtaç eden sistemden vazgeçip başarıya aç yetenekli gençlerimize yol açmalıyız. burak yerine enes, arda yerine emre mor, mehmet topal yerine serdar aziz hatta abartıyorum ahmet çalık daha faydalı olmaz mıydı? bu adamlarla yıllardır oynadık ne başarı sağladık? var mı sayabilecek? 1 elin parmaklarını geçmez kimseyi kandırmayalım. varsın bu çapsızlar olmadan bir şeyler deneyelim. çok mu zor bir 4-5 sene daha beklemek? ne kaybederiz en kötü? çok şey kaybetmeyiz bence. kazanırsak da çok şey kazanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın