• 46
    (bkz: hedef 21)

    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    11 gün kalan maç.

    http://cdn.futbolarena.com/...milyon_euroryunj.jpg :(

    konyaspor sene başında ilk hafta trabzonspor'a karşı 4-4-2 oynamış ve sonraki her maçında 4-2-3-1 oynamış.

    bu maçta muhtemel ilk onbirleri,

    --------serkan kırıntılı-----------

    skubic--ali turan-filipovic--eren* *
    -----bourabia------jönsson-----

    milosevic----musa araz----fofana

    ----------------eze*-------------

    ligde 8 gol atıp 9 gol yemişler. musa araz, fofana ve eze son dönemde skora katkı veren oyuncuları. bana göre en etkili ouncuları fofana, gününde bir fofana beşiktaş'ın içinden geçebilir. o bölgede mariano'nun olması beni rahatlatıyor. yine sol bekte sıkıntıları olacak, ferhat cezalı ve eren albayrak'ın bir sakatlığı var, eğer iyileşirse eren oynar yoksa son maçta ömer ali şahiner de oynamıştı.

    bence karabükspor konyaspor'dan daha iyi bir takımdı, özellikle orta sahada bize çok problem çıkardılar, ben konyaspor'a karşı orta sahada bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyorum. yalnız mustafa reşit akçay iyi hoca. mutlaka bizi iyi analiz edeceklerdir. ileride baskı yapan takımlar bizi zorluyor, defanstan top çıkarmakta zorlanıyoruz ve çok top kaybı yapıyoruz. tabi bize karşı böyle oynamanın dezavantajları da var. maçın 2. yarısında tempomuza dayanamayıp 60'tan sonra adım atacak haliniz kalmayabiliyor.

    bursa deplasmanı ve karabük maçlarında bunu net bir şekilde gördük.

    tolga ciğerci'nin oynayıp oynamaması kritik çünkü feghouli'nin ve rodrigues'in aynı anda sahada oluşu, pres gücümüzü düşürmüştü. bir de skoru bulabilirsek oyunu tutmayı da öğrenmeliyiz. bazı zaman dilimlerinde biraz daha ekonomik oynayıp gerektiğinde öldürücü presimizi daha vurucu hale getirebiliriz.

    2-0 öne geçtikten sonra hiçbir maçın 2-2'ye gelmemesi lazım. yeri geldiğinde 1-0'ı da koruyabilmeliyiz.

    ben şimdi konyaspor yönetiminden bu maçın bilet fiyatlarıyla ilgili bir bomba bekliyorum. kimse gidemesin diye saçma sapan bir fiyat çekebilirler. ne de olsa kendi seyircileri yok, bizimkilerin de bulunmasını istemeyeceklerdir. boş bir statta 2000 taraftarımızın olması ciddi bir etki edecektir, oyuncularımıza.

    her ne kadar seyircinin olmaması bizim için avantaj olsa da acaba boş stat bizimkilerin konsantrasyonunu bozar mı diye de tereddütteyim, bu sebeple zaten deplasman seyircisinin maça alınması kritikti. yönetime teşekkür ederim, bir haksızlığa ve mantıksızlığa karşı sonunda bir tavır sergilendi.

    bunun dışında görüldüğü gibi maçlarda evimizde olan maçta bile rakibe çok kolay bir şekilde olmayan penaltıyı bile verebiliyorlar, deplasmanlarda daha dikkatli olmalıyız. bursa deplasmanında 2 penaltımız verilmemişti mesela.

    bu sene hakemleri de, mhk'yi de, pfdk'yi de, tff'yi de üst üste koyacağız.

    biz puanları 3'er 3'er topladıkça millet kafayı yiyecek moralleri bozulacak. yeter ki maç maç konsantrasyonumuzu yüksek tutarak gidelim. zorlu bir fikstüre girerken milli maç arasından kayıpsız ayrılabilirsek, 9. haftada evimizde fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışının dışına itebiliriz.

    ama önce bu maç. bu maçın derbilerden bir farkı yok. 3 puanı koy cebe kafan rahat etsin.

    geçer mi olm şimdi 11 gün :(

    (bkz: galatasaray yetmezliği)
App Store'dan indirin Google Play'den alın