• 44
    bir arkadasin yukarida yazdigi gibi cok cabuk demoralize olabiliyor olmasi ve maci birakmasi.
    baska bir yerde de bahsetmistim. simdi hayal edelim, kadikoy'de fenerbahce ile oynuyoruz. mac dengeli bir sekilde gitmis, hadi diyelim iki takim da cok kotu oynamis.
    bu arada bir sekilde 70-80 arasi bir gol bulmusuz ve 1-0 ondeyiz.
    macin son dakikalari icin nasil bir ortam hayal edersiniz? seyircinin iyice baskiyi arttirmasini, rakip futbolcularin son bir gayret yuklenmesini, hakemin ve bizim oyuncularin artik cok mantikli hareket edemeyecegi bir ortami gorduk degil mi?
    bir de ayni olayi ters sekilde dusunelim. telekom'dayiz ve fener son dakikalara bala gote buldugu golle 1-0 onde girsin. simdi nasil bir mac sonu hayal edersiniz? hayal etmeyi de birak, ara ara yasadigimiz bir durum ne yazik ki, elimizde tecrube de var. kendi oyuncusunu isliklayanlar, mac bitti, kaybettik havasinda son anlari endise ile seyredenler. kendi oyuncusundan cok rakibi cesaretlendiren bir ortam yine.
    ozellikle derbi maclarda ortaya cikan bu fark, sanirim galatasaray taraftarinin en buyuk eksigi. takim iyi oynarken ya da skor iyiyken, gercekten taraftarimiz da muthis itici guc oluyor. ama zor durumdayken ya da kotu oynarken, itici guc olmaktan cok kendi ayagimiza sikiyoruz. biraz besiktas taraftarinda da goruyorum ayni sorunu ama bizde daha buyuk problem gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın