• 1879
    https://mobile.twitter.com/...247297839104/video/1

    bakalım burada oyuncularının sille tokat dalmasına, boğaz sıkmasına, rakipten gelen herhangi bir tahrik olmamasına rağmen olay çıkarmalarına yetkili kurumlar nasıl tepki verecek? daha doğrusu tepki verebilecekler mi?

    vaktinde ayhan akman'ın tv görüntülerinden 3 maç, felipe melo'nun yaptığı retweetten 2 maç, yine melo'nun hiçbir yerde ispatı olmayan tükürükten 4 maç ceza aldığını -ki bu cezaların ikisi mevcut federasyon dönemindeydi- gördük. buradaki olay sahanın doğrudan içinde, hakemler ve yetkililerin gözü önünde gerçekleşiyor; görüntüler de sabit.

    olaydan bağımsız, şunu net olarak görüyoruz; beşiktaş futbol takımı o kadar şişirilmiş ki oyuncuları kendi aleyhlerinde gelişen yahut geliştiğini düşündükleri en ufak vak'ada inanılmaz tepkiler veriyorlar. sanki yenilmezler ordusu kurulmuş, fatih'in yeniçerileri, hasan sabbah'ın fedaileri, timur'un filleri, cengiz han'ın askerleri, kürşad'ın delileri, batiatus'un gladyatörleri, polat alemdar'ın adamları, aslan akbey'in elemanları biraraya gelmiş de mağlup olması imkansız bir takım oluşturulmuş gibi bir hava var. yenilen gol, kaybedilen puan vs. hepsi dış mihrakların karanlık oyunu gibi görülüyor. bu şişirilme, psikolojiyi tamamen bu noktaya getirmiş. o yüzden olumsuz bir durumda inanılmaz bir tepki baş gösteriyor. dünkü maçta* olay yokuşlu'nun bir faul ya da el pozisyonu vardı yanlış hatırlamıyorsam, bir anda fırat aydınus'un etrafı siyah beyaz karınca yuvasına döndü. hakem üzerinde baskı oluşturmak futbolun bir parçası, kabul ama beşiktaş'ta bu futbolun öznesi durumuna gelmiş vaziyette, o pozisyon bunu ispatlar nitelikte. bu durum da tamamen kendini yenilmez sanmanın sonuçlarından biri olarak düşünüyorum.

    yukarıdaki linkte paylaştığım olaya geri dönersek son derece normal bir puan kaybının ardından, ortada hiçbir şey yokken verilen bu aşırı tepki ve yapılan ahlaksızca davranışlar da bahsettiğim ruh halinin bir yansıması. bu denli "militarize olmuş" bir yapının uzun süre sağlıklı kalabilmesi pek mümkün görünmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın