resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1840
    24 eylül 2017 bursaspor galatasaray maçı sonrası verdiği röpörtaj doğrudur. yani bu adam geçen sezon da hemen hemen aynı oyunu oynuyordu. sadece şut kalitesi bir anda değişti. bunu da garipsemeye gerek yok. almanya'da takımının duran topçusu olmuş bir adam tolga. ama düşününce sürekli boş toplar bu adamın önünde kalıyordu. yani aynı pozisyonlara giriyor ve şutunu çekiyordu. topu fileler yerine dağlar ve taşlarla buluşturması dışında bir sıkıntısı yoktu. orta sahadan kale alanına katkısı müthişti. çünkü oyun karakteri bakımından çok istekli, çok mücadeleci, sürekli topa giden, arayan bir adam. haliyle her pozisyonun da içerisinde. fakat takdir etmek lazım o tempoda oynayıp maç sonunda hala o kalitede şut çekebilmek bu adamın hakikaten kas potansiyelinin inanılmaz olduğunun göstergesi.

    mesela bu sene farkı sol önde de pozisyon aldığı için sağ kanattan gelen ataklarda topa gomis bile vursa hep etkili alanda. feghouli'nin etkin şekilde takıma katılmasıyla sanıyorum kanat akınlarında daha çok pozisyon bulmaya başlayacak.

    inceci bir adam değildir. ancak temposu, pas kalitesi falan baya iyidir. bunu 17/18 sezonunda değil, 16/17 sezonunda saçma sapan penaltılar yaptırırken de söylüyordum. bana göre sakatlık sorunu dışında kadromuzdaki en kaliteli oyunculardan bir tanesi. zaten sakatlığı geçen sene riekerink'in sonunu getiren faktörlerden oldu. adam gerçekten deplasmanda* beşiktaş orta sahasını tek başına oyundan soğutacak kadar top oynuyordu. o atiba, oğuzhan falan kaçacak delik arıyordu. kıymetini bilmek lazım böyle mental açıdan kuvvetli ve her derde deva oyuncuların.
App Store'dan indirin Google Play'den alın