• 81
    acayip bir kadro erozyonuna uğradıkları doğru ama "öldüler, bittiler" diyen adam da gidip çay koysun bir zahmet. çünkü yok öyle bir şey. her ne kadar devedişi gibi 6-7 oyuncu kaybetseler de kaşla göz arasında, az buz değil, 70 milyon avroluk transfer yaptılar.

    bir sene içinde bernardeschi, valero, vecino, kalinic, ilicic, tatarusanu, gonzalo rodrigues hatta tello hatta hatta marcos alonso gibi adamları kaybetmek kolay şey değil ama takım bu oyuncularla da bir halt yapamadı. gerçi suç hocaları olacak paulo sousa dallamasındaydı ki çok doğru bir hamleyle onu da postaladılar: (bkz: paulo manuel carvalho sousa/@haginin topugu)

    bunca oyuncuyu okutmalarından yola çıkarak della valle'lerin bugüne kadar yaptıkları yatırımları telafi edip akabinde de kulübü satacakları düşünülüyordu ki öyle bir şey olmadı. yeni stat projesi de açıklanmışken kulübü satmaları zaten mantıksız gelmişti bana ama takımın geçen sezonki andavallıklarına sinir olup yönetimi protesto eden taraftara blöf amaçlı böyle bir izlenim de vermiş olabilirler. bilemiyorum. zaten sonradan başta da dediğim gibi güzel para harcayıp güzel kadro kurdular.

    kalinic'in yerine simeone'yi, vecino'nun yerine benassi'yi getirerek iki muhteşem hamle yaptılar. valero'nun boşluğunu veretout ile doldurdular. bernardeschi'nin yerine wonderkid chiesa ikame edildi. yine kanat forvet oynayabilecek eyyseric alındı. sağ bek gaspar'a, kale sportiello'ya teslim edildi. astori'nin yanına pezzella ve vitor hugo'yu aldılar ama genelde pezzella oynuyor.

    (şu gelenlerin çoğu hem genç hem kaliteli, ileride iyi para edebilecek oyuncular. tabii bu da sportif direktör corvino'nun mahareti.)

    bunca transferden daha da önemlisiyse takımın başına pioli'yi getirdiler. pioli kalkıp da fiorentina'yı şampiyon yapamaz ama sousa'nın mallıklarını da tekrarlamaz. oyuncularla iyi geçinmesini de bilir; yönetimle çalışmasına da. sessiz sakin, munis ve hanım hanımcık bir hocadır.

    ligde vaziyetlerine bakarsak da 5 maçta 3 mağlubiyet, 2 galibiyetleri var amma o mağlubiyetler inter, sampdoria ve juventus maçlarında alındı. fiorentina'nın en formda halinin bile ortalama bir inter ve juventus'u yenmesi zor fakat her ne kadar 1-0 kaybetseler de juve'ye üç buçuk attırdılar hafta içi. hem de ikinci yarının uzunca bir bölümünde 10 kişiydiler. galibiyetleriyse evlerinde oynadıkları bologna'ya ve deplasmandaki verona'ya karşı geldi.

    yönetim, hedeflerinin ligi 5. bitirmek olduğunu açıklamıştı ama o iş biraz yaş. juve, napoli, milan, inter, roma ilk beşi oluştursa ki lazio da girebilir bu ilk beşe; geriye halen atalanta, sampdoria, torino gibi zaten geçen sezonlarda da iyi olan takımlar kalıyor. bu geçiş sezonunda 7.'lik kendileri için iyidir. lakin başta da dediğim gibi ölüp bittikleri filan yok.

    (bkz: sebahattin sen yine de viola'mızı o kadar küçümseme)
App Store'dan indirin Google Play'den alın