• 31
    1. gerçekten de şu ana kadar b planına ihtiyaç duymadık. nereden biliyoruz olup olmadığını? evet buna antalya maçı da dahil çünkü antalya maçı normal şartlarda oynanmayan bir maçtı, kendi adıma öyle bakıyorum. bursa deplasmanıyla birlikte göreceğimizi düşünüyorum neyin ne olduğunu.

    2. bu takım geçen seneden sonra komple değişti, hem futbolcu kadrosu, hem oyun kimliği. daha takımın ana oyun planı yeni yeni otururken nasıl bir anda b planı bekliyoruz anlamadım.

    3. şu anda kadromuz açıkçası net bir kadro. yani futbolculara baktığın zaman neyin oynanacağı, oynanmayacağı belli. zorlasan 13-14 kişilik bir kadromuz var. yani farklı oyun tarzlarına ne denli uyar tahmin etmesi zor. bu nedenle bana kalırsa da b yerine, ana planı mükemmelleştirmek veya a2 tarzında, ana plana yakın bir plan kurmak daha faydalı olabilir.

    4. bizim ligimizde buna gerçekten ihtiyaç var mı? bundan da pek emin değilim. mesela 11-12 senesinde ligi domine ederken b planımız var mıydı? varsa neydi? ersun yanal döneminde fener'in b planı var mıydı? ben size söyleyeyim b planını: oyun sıkışırsa caner topu nerede alırsa alsın ceza sahasına gönderecek. ilk 5 haftadaki tempomuz ve ısırgan oyunumuzu devam ettirirsek bu ligde karşı koyabilen az takım olur diye düşünüyorum. illa puan kayıpları olacaktır o ayrı. ama o zaten b planı olsa da olacak.

    son olarak; bugün barcelona'nın bile b planı yok arkadaşlar. onlarda da bunun en büyük nedeni dar kadroları. sen kafanda bir oyun planı belirliyorsun, buna göre kadro kuruyorsun. geçmişten kalan futbolcuların tamamına yakını çöp, bu yüzden dar bir kadron oluyor. sen aynı oyunculardan farklı tarzda oyun şekillerini oynamasını beklersen bu ne kadar verimli olur bilemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın