• 2316
    bana kalırsa bu arkadaşlar hakkında ciddi bir bilimsel araştırma yapılması şart. çünkü ilçe, il, bölge, ülke, iklim, meslek, kültür, eğitim durumu, inanç vs farketmeksizin bu takımı destekleyen herkes nasıl aynı prototipte olur ben anlam veremiyorum. şöyle bir örnek vereyim;

    yıl temmuz 2003...

    beşiktaş 2002-2003 sezonunu lider tamamlayarak şampiyon olmuş. o sene yaz tatili için annemle beraber makedonya'ya gitmişiz. benim anne tarafı, 1 tane fenerbahçeli dayım dışında fanatik beşiktaşlıdır. keza baba tarafımda fanatik fenerbahçeli. babam çocukken metin oktay'dan ve mahalle arkadaşlarından etkilenerek galatasaraylı oluyor, dedem de hiç sesini çıkarmıyor. ondan gelen nesil galataaraylıyız tamamen. neyse konumuza dönelim.

    benim kuzen(dayımın oğlu) ile ben kardeş gibi yakınızdır. o sene bunlar tabi şampiyon olmuşlar, bana neredeyse her gün "sergen attı şampiyonluk geldi" diye gönderme yapıyor. neyse takmıyorum falan ama sinirleniyorum. bir gün arkadaş ortamında otururken, yine başladı sergen attı şampiyonluk geldi demeye. bu sene totonuzu görürüm şampiyonlar liginde dedim. bana ciddi ciddi şampiyonlar ligi kupasını alırız biz bu sene dedi. başta şaka sandım tabi. sonra baktım ciddi, oğlum sen mal mısın falan dediğimi hatırlıyorum.

    hayatımda en çok şaşırdığım anlardan biridir. o dönemler 16 yaşındayım, üniversiteye falan hazırlanıyorum. liseden, mahallemden, çevremden tanıdığım bütün beşiktaşlı arkadaşlarım ile aynı kafadaydı. 2003 yılı diyorum ya, öyle sosyal mecralar, facebook falan yok yani adamı etkileyecek. zaten o dönemler internet şimdiki gibi her evde olan bir şey değildi. internet cafelerde ulaşabildiğimiz bir lüksten ibaretti.

    düşünsenize bambaşka bir coğrafya, bambaşka bir kültür, aralarında hiç bir bağlantı yok fakat düşünceler tekel. aradan bunca yıl ve nesil geçmesine rağmen değişmediler, düşünceler vs hep aynı bu taraftar güruhunda. bence araştırılmaya değer bir vakıa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın