resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 1263
    gol beklentisinden bahsedilmiş. bu son yıllarda büyük takımların maçları analizi sırasında kullandığı bir istatistik. blogumda da maç analizlerinde kullandım bir kaç kere atbunugol.blogspot.com

    şöyle örnek verelim mesela bir oyuncu 30 metreden gelişine bir topa vurdu, onun gol beklentisi düşüktür çünkü takdir edersiniz ki gol olma olasılığı düşük o topun. ancak karşı karşıya pozisyonda gol beklentisi yüksektir.

    burdan yola çıtkığımızda gomis gol beklentisinin üstünde gol atıyor, yani ilerleyen haftalarda gol sayısının düşmesi muhtemel (ki bu performansı bütün sezona yayınca ronaldo oluyorsunuz). keza galatasaray'ın da öyle, galatasaray xg(expected goals = gol beklentisi) 1.97 olduğu maçlarda bile 3 golü bulduğu oldu. dolayısıyla galatasaray'ın da gol sayısı düşebilir, buna teknik ekip önlem almalı. orada da işte setler, pozisyon almalar vs devreye giriyor.

    kısaca istatistik özellikle futbolda, karanlık bir mağaraya girdiğinizde elinizde olan bir fener olarak nitelendirilmeli. önünüzü görmenizi sağlar ama önlemi siz almalısınız, taşlar mı düşüyor tavandan mesela hemen kaskınızı takın vs. isteyen olursa özelden yazabilir, daha detaylı anlatabilirim. ancak blog'a girdiğinizde zaten detaylı analizimi göreceksiniz. saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın