• 11
    (bkz: #2247446)

    the stig adlı yazar kardeşimizin bir üst entry'de yazdıklarına istinaden cevap hakkı doğmuş yazardır ve kullanmak için de cevabı aşağıda vermek adına kendi nickaltını uygun görmüştür.

    şimdi efendim, yaşım 2008-2009 benfica galibiyetini hatırlamaya elveriyor ve çok da sevinmiştim o maç. hatta o sezon, yani 2008-2009, 15 yaşında bir genç olarak ali sami yen kapalı tribünde kombinemi almış ve maçları yerinden takip ediyordum. o zamanın tezahüratı da kadıköy'de oynanacak uefa finali'ne istinaden "bu sene de şampiyonluklar, göreceğiz galatasaray, saraçoğlu'nda uefayı, alacağız galatasaray" şeklinde bağırıyor, eski stadın orada taksi almadığı için rahmetli babanemin beşiktaş'taki evine kadar yürüyordum.

    benfica maçı unutulmaz maçlar arasına girer mi? soru bu. bal gibi girer, eğer ki o sene galatasaray uefa kupası'nı kazanmış olsaydı ve yeni bir unutulmaz maçlar cd'si çıkarılsaydı o maçı almayacaklar mıydı? komik olmayın. real mallorca maçı var şu anki unutulmaz maçlar cd'sinde. çok efsane futbol kültürü olan bir takım mı real mallorca. keza bologna da öyle. bu takımlar o dönem iyi hava yakalamış takımlardı ve geçip gittiler. ama biz o takımlara karşı maçlarımızı izlerken hala keyiflenmiyor muyuz?

    benfica mı yoksa real mallorca mı tartışması yapmak isteyen de ispanyolca ve portekizce az çok yakın diller bir tercüman tutsun öyle yapsın, ben karışmam.

    son 30 yıl meselesine gelirsek. benim babam 61 yaşında. bana der ki benim gençliğimde takımlar gol attığı zaman avrupa'da millet neredeyse sokağa çıkacak gibi olurdu. o yüzden 30 sene önce böyle bir başarımız var ise de benim cahilliğimdir, kusuruma bakılmasın. benim kastım şampiyonluk sayıları idi, ki 30 sene öncesine gidiyorum. 1959-1987 yılları arasında fenerbahçe 11, galatasaray 7, beşiktaş 5, trabzonspor ise 6 şampiyonluk kazanmış. bir de şimdiki durumlara bakın, galatasaray türkiye'nin en başarılı takımı olmuş durumda ki bu durumu 4 sene üst üste şampiyon olduğumuz 1996-2000 arasından öncesini hesaba alarak yaparsak yine bu tezi doğrular bir sonuç çıkıyor.

    velhasıl kelam, sözlükteki bazı kardeşlerimize "bir hatası daha çıktı bak" şeklinde açık aramamalarını -çünkü bu eğer bir hata olsaydı yazar arkadaşınız yani benim zerre umrumda olmazdı- hayatın galatasaray ve bu sözlükten ibaret olmadığını tavsiye eder, mutlu ve güzel dinler dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın