• 36
    ciddi bir argüman çerçevesinde telaffuz edildiğinde ekseriyetle ilgili kişinin kendisine yönelik kullandığı kavramdır. yani bir çeşit kendi kendini şeyh ilan etmektir. bir kişi bir başkasını adam ilan ettiği takdirde bir birim itici iken kişi kendi kendini adam ilan ediyorsa bu durum en az beş birim itici olmakta.

    mesela selçuk inan'ın geçen günkü "ben adamım, adam gibi durdum" vs. lafları ne kadar da saçma;

    https://twitter.com/...s/907342596812537856

    oysa en son iyi ve seviyeli insanlar olduğunu söylüyordu;

    https://mtc.cdn.vine.co/...wKQwEdSFa7cF8.2IJtKl

    demek ki zora gelince belki de hepimizin içinde olan, hatta adeta genetiğimize kodlanmış olan bu "adamlık" arabeskliği pörtlüyor. buna mahal vermemek için de gerçekten "iyi ve seviyeli" olup olaylara objektif ve sağduyulu yaklaşmak gerekiyor...

    bilmiyorum hatırlayanlar var mıdır fakat 2013 sonlarından beri sözlüğümüzde yazmayan t a a r a b t'ın kişisel iletisi uzunca bir süre "adam gibi adamım" idi, hatta bazı entry'lerinin sonunda da bu ifadeyi kullanıyordu.

    dikkat çekmeyi kendisine şiar edinmiş troll kardeşimiz bile yıllardan beri bu lafın iticiliğinin pekala farkında idi. selçuk ve selçuk gibi olan diğer yerliler bunu hala bilmiyorlarsa cahil, bildikleri halde kullanıyorlarsa daha ala trolldürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın