resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1672
    denayer'e kıyasla farklı özellikleri olan bir savunmacı serdar. topu oyuna sokmada türk stoperler içinde en iyilerden biri olmasına rağmen aman aman da bir niteliği yok bu konuda. yine denge olarak da problemleri var ancak şu ana kadarki performansıyla bana kalırsa ilk on bire girmeyi hak ediyor diyebilirim. futbolda her şey çalım, hız, pas falan değildir. bunlar oyunun içinde sahanın bölgesine göre önemi artan veya azalan şeylerdir sadece. tek tek veya ikisi bir araya gelince bir önemi olmayan, takımın sahada sergilediği futbolla birleştiğinde esas olay olan şeylerdir. onun için serdar topu oyuna sokuyor sokamıyordan ziyade öncelikle, serdar'ın oyun yapısı takımın oyununa nasıl etki ediyor, ne faydalar sağlıyor buna bakmak gerek. eğer yeteri kadar faydasının olmadığına emin olursak evet, serdar'ın topu oyuna sokamaması ciddi bir sıkıntı olabilir ki şu ana kadar bana kalırsa faydası fazlasıyla oldu. nedir o faydalar?

    bir defa geçen gün psg takımı için topu kapma süreleri çok uzun demiştim, serdar bizim topu kapma süremizi kısaltıyor. havadan gelen hemen her top maicon- serdar işbirliği ile takımımıza geliyor, yine ikili mücadeleler olsun yay civarındaki ani baskılar olsun oldukça fazla top kapıyor veya sertliğiyle topu kazanmamızı sağlıyor. burada es geçmememiz gereken bir nokta da serdar'ın rakip hücumcuları epey bozması rahatsız etmesi. yani toplu rakip oyuncuya öyle bir yapışıyor ki topu ya o an kapıyor ya da rakibin oyununu bozup bir sonraki hamlede top kaybı yapmalarına neden oluyor. haliyle hem topu kapma süremiz azalıyor hem rakibi daha önde durdurup kalemizde gördüğümüz pozisyonları azaltıyoruz hem de rakip hücumcuları yıldırıyoruz.

    ancak taraftar ne yapıyor, bunları görmeyip yaptığı bir pas hatasını görüyor ve kötü stoper diyor. eğer ki pas kalitesiyle genel kalite her zaman doğru orantılı olsaydı barcelonalı umtiti bugün dünyanın en iyi stoperlerinden olurdu öyle değil mi? yani sadece buna bakmamak gerek. dört maçta akan oyunda gol yemediğimiz, rakibe ciddi pozisyon vermediğimiz de düşünülürse aman aman bir pozisyon veya kademe hatası yapmadığını da söyleyebiliriz. daha ne yapabilir ki serdar? tek eksiği top tekniği ve az biraz denge. o kadar da olabilir, normal.

    denayer de yerine göre çok faydalı bir isim. ancak onun pozisyon almada ve kademede sorunları var serdar'a kıyasla. dolayısıyla takımın şu döneminde, denayer de takıma tam alışmamışken serdar'ı oynatmak en makul olanı. taraftarlar olarak da performansı iyi olan bu oyuncumuza köstek değil destek olmalı, onu takdir etmeliyiz. yoksa oyuncu iyi oynarken takdir edilmezse, ''kötü oynarsam da iyi oynarsam da bir şey değişmiyor'' kafasına girip kendisini salabilir. bu da takımımız adına hiç hoş olmaz. bir şey daha, birbirine yakın seviyede oyuncularımız için kesinlikle şu isim oynasın kesinlikle bu isim oynasın kafasından artık kurtulmalıyız. denayer hız ve pas kalitesi konularında daha iyi bir isimken serdar da yukarıda bahsettiğim konularda daha iyi. ve yerine göre de maçına göre de ikisi değişmeli forma şansı bulacaktır. 40 maç biri oynasın diğeri yedekte ona baksın falan diye düşünülmemeli. ikisi de bizim oyuncumuz. serdar dediğim gibi şu aşamada daha makul duruyor ancak denayer'in de tercih edileceği maçlar olacak.

    dertsiz başımıza dert çıkartmayalım durduk yerde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın