• 28
    lisans hiçbir zaman sorun olmadı ki.

    pes'i senelerdir oynadım, hala daha oynarım ve muhtemelen oynayacağım. fifa'nın tekellikten çıkış ve tahttan indirilişinin baş müsebbibidir bu oyun. yaşı yetenler bilir, pes ilk olarak winning eleven ve iss pro isimleriyle çıktığı 2002-2004 yılları arasında inanılmaz bir arcade oyun olarak dizayn edilmişti. oyunda öyle bir yapay zeka ve oyun motoru vardı ki, bir oturan üç beş maç yapmadan kalkamıyordu. fifa da sıçıp batırınca meydan bunlara kaldı.

    o zamanlar da lisansı yoktu, hatta bırakın lisansı, ilk olarak ingilizce versiyonun olmadığı japonca halini oynadık. resmen hasbelkader buluyorduk maça girip oynamayı. ama büyülü bir şeyi vardı, insanlar deli gibi oynuyorlardı.

    2005'ten sonra uzun bir süreliğine pes'in borusu ötmeye başladı. taa 2011'e dek. sonra ea sports baktı ki bu böyle olmayacak, konami'nin en önemli iki oyun motoru geliştiricisini yüksek tazminatlar ile transfer etti. o gün bu gündür de fifa hiç olmadığı kadar pes ile arasını açtı.

    pes de nal topluyor haliyle.

    diyeceğim odur ki, lisans falan problem değil. isterseniz fifa'nın içeriğini koyun pes'e, aynı şekilde lisanssız `north london fc'leri de fifa'ya verin, çok bir şey değişmez.

    o oynanabilirlik var ya, işte her şey onda bitiyor.

    ilk başta kız arkadaşınız fifa'ydı. sonra ardından heyecanına ve hızlı yaşamına gönlünüzü kaptırdığınız pes, sizin aklınızı çeldi. birkaç sene hevesinizi aldınız. ama evlilikten sonra kendini salan, hiç bakımına önem vermeyen zengin kokonaları gibi oldu.

    bunu gururuna yedirmeyen fifa da gitti, intikam almak adına double kill'i yaptı. bir zamanlar beğenmediğiniz o gururlu kız, şimdi margot robbie oldu işte.

    resmen aldatılan kadının intikamı ya bu :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın