• 4
    irlandalıların-gallilerin-bretonlar ve çerkesler'in ataları olan (bkz: kelt)lere romalıların verdikleri isimdir.

    uzun yıllar avrupa da egemenlik kurmuş olmalarına rağmen roma imparatorluğunun kollarının britanya adasına kadar uzanmasının sonucunda, canlarını kurtaranlar tüm aileleri ile birlikte yenildiklerini anlayarak doğuya doğru kabileler halinde yola koyulmuşlar ve bu yolculukları boyunca otorite boşluğu gördükleri her yerde egemenlik kurmuşlardır.

    m.ö 280 yılında (bkz: bizantion) (bkz: istanbul)'u fethetmeyi ve yağmalamayı denemişler, bunun içinde bugün (bkz: galata) adı verilen tepede tam bir yıl konaklamışlarsa da sonuçta büyük bir haraç alarak yollarına devam etmek zorunda kalmışlardır.

    ardıdan (bkz: ege bölgesi)ne inmişlerdir. burada bergama kralı (bkz: eumenes) ve selevkos kralı (bkz: antiokhos) komutasındaki orduya karşı ağır bir yenilgi alıp ankara-yozgat bölgesine doğru hareket edip allahın siktirettiği bu bölgede konuşlanmışlardır. (bkz: bithinya) ve çevresindeki krallıklara uzun yıllar paralı asker olarak hizmet ettikten sonra asimile olarak tarih sahnesinden silinmişlerdir.

    (bkz: aziz paulus)'un etkisi ile hristiyanlığı kabul eden ilk anadolu halkı olmuşlardır. paulus incil'inin (bkz: galatyalılara mektuplar) kitabı bu konuda en sahih kaynaklardan biri sayılır.

    haklarında şöyle de bir web vardır.

    http://www.galloturca.com/galatlar.htm

    -zamanında çok (bkz: conan) okudum ben olm-***
App Store'dan indirin Google Play'den alın