resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 744
    galatasaray'ın iyi faydalanamadığı oyuncu.
    sezon başından beri kazandığımız 3 maç sonrası da aynı eleştiriyi getirdim. 4. maçta puan kaybettik. ndiaye güçlü yanı at gibi koşup defans yapması olan bir adam değil. ha o alanda da gördük ki hiç fena değil, fakat bu adam tank gibi bi futbolcu. topu alır driplinglerle ilerler ve ceza sahası önünde de çok etkilidir. son pası iyi verir, verkacı iyi yapar, şutu da fena değildir, skora etki eder.

    nitekim yine o paraya öküz alırız dediğimiz belhanda temposu dışında takıma avantaj sağlayabilen bir 10 numara değil. daha doğrusu adam hücum oyuncusu. hepsi bu. dolayısıyla organizasyon konusunda sıkıntı yaşıyoruz. işte bu sıkıntıyı aşmanın bir yolu ndiaye'yi kale önünde efektif kullanmak. ofansif özelliklerinden faydalanmak ve kalabalıklaşmak. pres yediğimizde dripling özelliğinden faydalanmak. atacağı 3 dripling rakibin pres konusundaki cesaretini kıracaktır. ama nedense en iyi olduğu işleri yapmıyor.

    10 eylül 2017 antalyaspor galatasaray maçı'nda sahayı görür görmez galatasaray burda önceki maçlar gibi pres yaparsa sakatlık yaşarız dedim. nitekim zemine ve havaya alışık antalya pres yaparken biz yapamadık. e takımın en güçlü yanı fizik kondisyonu? onu sahaya yansıtamadıktan sonra rakibin daha üstün olmasını nasıl engelleyeceksin? işte ndiaye gibi futbolcularına ekstra işler yaptırarak.

    bu noktada kısa sürede gördük ki feghouli futbolcuyum diye bağırdı. ancak hazır olmayan bir adamı bu sahada oyuna almak sakatlık riskini çok arttırırdı. ben olsam o 3-5 dakikalık sürede dahi oyuna sürmezdim. çünkü kaybedilecek 2 puandan daha değerli bir oyuncu feghouli. gördük ki sıkıştığımız maçlarda kulübeden gelecek eren dışında etkili futbolcumuz yok. işte feghouli hazır olunca tolga veya rodrigues hamle oyuncusu olabilecek. bu bakımdan asamoah'ın transfer edilemeyişi kötü oldu. yine bir şekilde selçuk inan'a mahkum oynuyoruz. selçuk'a mahkum oynamak kötü, iyi oynamıyorken selçuk'a mahkum olmak daha da kötü...
App Store'dan indirin Google Play'den alın