• 68
    2017 amerika açık tenis turnuvasına yarı finalde veda etmiş tenisçi. harika oynadığı bir ilk setin ardından nadal onu adeta korttan sildi. ilk set ile diğer setler arasında oluşan fark sadece yorgunluk ile anlatılamaz ki bunun büyük bir parçası mental bir çöküşü.

    her şeye rağmen geçen sene sakatlık sonrası 1034. sıraya kadar düşen del potro sıralaması yüzünden katıldığı her turnuvada ilk turda seribaşlarıyla oynamak zorunda kalmıştı (3 defa djokovic, 1 federer, 1 murray ile karşılaştı) ve bu da turnuvalarda ilerlemeye, kondisyon kazanmaya engel oldu. bu turnuvada da aslında tablonun diğer tarafına bakıldığında yine çok şanssız bir kura çektiği görülebilir. ilk iki turdan sonra sırasıyla 12,6,3, ve 1 numaralı seribaşlarıyla eşleşti. diğer tarafta finale çıkankevin anderson'ın oynadığı en yüksek sıralama 16!

    bu turnuvayı kazanabilseydi ilk 10'a girmiş olacaktı fakat yine de artık ilk 20'ye girmeye çok az kaldı. novak djokovic, andy murray ve stanislas wawrinka'nın yokluğunda turun asya ayağında sıralamasını daha iyi bir noktaya çekebilirse avustralya açık ile beraber 2018'de çok daha iyi bir del potro görebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın