• 249
    emery, bazen çok gereksiz bir biçimde ofansif bir kadroyla çıkartıyor takımını sahaya. merkezden en ileri ucuna dek bir veya iki dirençli oyuncu kullanıyor ve bu da takımın savunmasına olumsuz yansıyor. mesela dikkatimi çekti, top rakibe geçtikten sonra topu geri kazanmaları çok uzun sürüyor, zaten top rakipteyken rakibi ısırma gibi bir oyun felsefesi de edinmemişler. dolayısıyla bu denli yetenekli, top ayağındayken her an gol pozisyonu yaratabilecek oyuncu grubuna daha az süre kalıyor yeteneklerini göstermesi için. halbuki bu kadar fazla hücumcu yerine biraz daha dirençli ve ani press yeteneği olan orta saha kullansa, hatta forvet sayısını da bire indirse topu daha kısa sürede kapacaklar bu sayede yetenekli oyuncu grubuna topla oynamaları için daha fazla vakit kalacak.

    8 eylül 2017 metz paris saint germain maçında takım şu şekilde çıktı sahaya:

    -------------------- areola ----------------------

    meunier - marquinhos - kimpembe - berchiche

    ---------- rabiot -------- motta-----------------

    draxler --------- mbappe ------------ neymar

    ------------------ cavani ------------------------

    orta sahada görev yapan ikiliden biri olan rabiot zaten fiziki yapısı ve oyun şekli belli olan, topla oynamayı sevdiği gibi rakibi ısırmayı pek sevmeyen bir futbolcu. yanında oynayan bu sezon emery'nin has adamı olan motta ise 35 yaşına gelmiş, eski fiziki direncini kaybetmiş, artık futbol hayatındaki son zamanlarını geçiren bir orta saha. ee hal böyle olunca top rakibe geçince bir baskı uygulayamıyor veya tatlı sert bir futbol sergileyemiyorlar. hücum hattındaki oyuncularından neymar pek geriye dönmüyor, cavani çok koşuyor ama kalkıp kendi ceza sahası yayına kadar adam kovalayamayacağından onun da katkısı bir yere kadar. mbappe ve draxler ise ''ulan top rakibe geçmesin de savunma yapmak zorunda kalmayalım''dercesine bir surat ifadesiyle oynuyorlar.

    metz maçı özelinde konuşacak olursak evet verratti cezalı ve di maria kadroda yok. dani alves ise şampiyonlar ligi maçı dolayısıyla dinlendiriliyor. bu yüzden de bu hafta biraz da mecburiyetten 4-3-3 yerine 4-2-3-1 ile başladılar ama emery çılgın bir adam, bazen gözü hiçbir şeyi görmüyor adamın ve neredeyse elindeki bütün hücumcuları sahaya sürüyor. metz maçında yaptığı çılgınlıkları sezon içinde de ara ara yapıyor ve bu da tıpkı geçen sezon birçok maçta olduğu gibi puan kaybına sebebiyet veriyor. eğer gerçekten dünyanın zirvesine çıkmak istiyorsa bu tarz huylarını yenmesi ve kendisini geliştirmesi gerekiyor. (not: metz maçında skor kimseyi aldatmasın, kırmızı kart oyunu değiştirdi.)

    genel baktığımız zamansa, herkes rüya takım olarak görse de psg takımı skor ne olursa olsun -altı farkla da kazanıyorlar beş farkla da kazanıyorlar ama ciddi rakipler için bu oyun yetmez- oyunsal açıdan eksiklikler barındırıyor. örneğin yukarıda da belirttiğim gibi rakibe ani press yapmakta veya rakibi ısırmakta güçlük çekiyorlar bu da metz gibi kendi kalitesinin belki yüzde biri takımlardan gol ve pozisyon yemesine neden oluyor. fransa ligi için bunlar belki büyük problemler olmayabilir ancak kulübün önündeki hedefin şampiyonlar ligi kupası olduğu düşünülürse özellikle şampiyonlar ligi seviyesinde, real madrid seviyesinde bu oyunla bir yerlere gelmeleri çok zor gözüküyor. işin kötüsü transfer dönemi kapandı ve orta sahaya matuidi yerine transfer de yapmadılar. ellerinde dört orta saha var ve üç merkezli orta sahayla çıkıyorlar sahaya. ikisine aynı anda bir şey olunca mecbur diziliş değiştiriyorlar ki oyun yapısı da bütünüyle değişiyor. hücumdan merkeze kaydıracakları bir isim de yok. gerçekten bu yaz kadro yapılanması adına sınıfta kaldılar.

    takımın hücum rotasyonu draxler, lucas moura, ben arfa, cavani, neymar, di maria, mbappe, guedes, jese ve bahebeck iken orta saha rotasyonu ise motta, rabiot, pastore ve verratti. üstelik iki bölge için de üçer oyuncu kullanıyorlar.

    ah şu doğru kadro mühendisliğinin gözünü seveyim...

    isterseniz cenk ergün'ü verelim size köftehorlar. fiyat: 350 milyon avrocuk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın