resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 267
    galatasaray adına harika geçen, geçirilen bu transfer döneminin (2017 yaz transfer dönemi) bitmesiyle iki isme ayrı ayrı teşekkür edeceğim, bunlardan birisi de cenk ergün'dür.

    ne yöneticiler gördük, ne sözde sportif direktörler gördük hepsi işin şov kısmı için görev yapıyordu. kaybedilen maçtan sonra gözükmez, başarılı giden dönemlerdeyse her buldukları mikrofona konuşup her kameraya poz keserlerdi. ilk başlarda mantıklı gördüğüm nazifoğlu mesela, zaman geçtikçe başkalaşıp iğrenç bir insana dönüşmüştü. kontrolden çıkıp ne dediğini bilmez olmuştu ki kefil olduğu oyuncular falan da cabası. şimdi nazifoğlu ve mehmet özbek sevimsizinden sonra cenk ergün'e bakıyorsun, hakikaten tertemiz, çalışkan, işi bilen bir isim. 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında da esasında çok faydalı olacak isimleri getirmek istemişti ama o dönem hamzaoğlu- cüneyt tanman- mehmet özbek- nazifoğlu gibi kadro planlamasından ve futbolcudan anlamayanların önüne ördüğü duvarı aşamamıştı. bu sene ipleri tamamen eline alınca da vizyonunu nihayet taraftarlara gösterebildi, tudor ile birlikte.

    gomis, belhanda, feghouli, fernando, ndiaye, maicon, mariano, denayer, latovlevici, carraso... bu isimler başka bir sportif direktörün döneminde transfer edilse o sportif direktör yaz boyu susmaz, her an her dakika konuşup kendi reklamını şovunu yapardı. cenk ergün ise yaz boyunca çok az ve öz konuşmayı tercih etti. konuştuğundaysa en ufak bir kibre en ufak bir şova yer vermeksizin gayet mütevazı şekilde, en sade şekliyle yaptı bu işi. şunları şunları ben aldım demeyip tüm transferleri ekip olarak yapıyoruz dedi. başarı benim başarısızlık başkalarının değil, başarı da benim başarısızlık da benim dedi. ama ortada çok açık şekilde duran başarıyı burada bırakmamalı, bunun sürdürülebilir olması için sonuna kadar çalışmaya devam etmeli.

    bundan sonrası için tudor ile birlikte galatasaray'ın futbol aklını oluşturmaları ve bunu daimi olarak yapmaları galatasaray'ın geleceğini ışıl ışıl hale getirecektir. görüldüğü üzere minimum üç sene şampiyonluğa oynayabilecek bir oyuncu grubu kuruldu. önümüzdeki sezonlarda bu oyuncu grubuna takviyeler de yapılacaktır, daha şimdiden de bir futbol felsefesi oturttuğumuz düşünülürse gerçekten temiz bir geleceğe yelken açtık diyebiliriz. ancak bunu yaparken bir yandan da kendi ürünlerimizi yetiştirmeli, gelecek ve başarı stresimizin daha az olacağı şu dönemde iki vizyonlu isme(tudor-cenk ergün) ek olarak alt yapıyı düzenlemesi için de bir futbol aklını getirmeliyiz. bu konuda hiç yanlış coğrafyalara gitmeye de gerek yok, ya fransız kültürümüzün getirdiği yakınlıktan dolayı alt yapıda fransa modeline geçmeliyiz ya da daha önce derwall ve feldkamp ile tadına baktığımız alman modelini sürdürülebilir şekilde alt yapıya uygulamalıyız. bunun için de altınordu alt yapı modeli ve alman-fransız alt yapı modellerini harmanlayıp bu yeni sisteme uygun bir eğitmen kadrosu oluşturarak kaliteli isimleri başa getirmeliyiz.

    bana kalırsa önümüzdeki senelerde cenk ergün'ün temel çabası bu olmalıdır. yaklaşık 10 milyon avroya türkiye şartlarında yeterli, kaliteli ve sürdürülebilir bir alt yapı inşa edilebilir. eğitmen kadrosu için (minimum 20-30 kişi ve alman-fransız uyruklu) yılda 2 milyon avro, alt yapı genel koordinatörü için yıllık 1 milyon avro ve bir sefere mahsus olacak şekilde yeni ve modern alt yapı sistemine uygun yapısal değişiklikler için 7 milyon avro harcamayla gayet de güzel bir sistem kurulabilir alt yapıda. yine alt yapıdaki oyuncularımıza belli bir oyun felsefesi entegre edilmelidir ki bu da son dönemde igor tudor hocamızın önde baskılı, agresif, hücumcu, kompakt oyun felsefesi olmalı, bu felsefe isimler gelip gitse bile daima galatasaray'ın gençlerine aşılanmalıdır. işte, cenk ergün bunları da hayata geçirdiği taktirde başarılı statüsünden çıkıp efsane statüsüne ilerler.

    son olarak başarılarının ve tevazunun daimi olmasını diliyorum cenk ergün. yıllar sonra, ''yaptığı transferlerle kulübü batıran'' değil, ''yaptığı transferlerle kulübün geleceğini kurtaran'' adam olarak anılacaksın. 2017 yazında bizlere kazandırılan güzel şeylerde en ufak bir katkın varsa ki var, teşekkür ediyorum. yolun açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın