• 42
    bugün maç yok; günlerden dinlenmece.

    sekizinci gün hakkında:

    rusya britanya'yı 82 - 70 ile geçti. şved kötü letonya maçı performansından sonra tekrar kendini buldu. rusya ne zaman sayıya ihtiyaç duyduysa, ne zaman sıkıştıysa hop şved ordaydı. khimki boşuna avrupa'nın en yüklü kontratını ödemiyor kendisine (yıllık 3.400.000 dolar).

    karadağ ise ev sahibi romanya'yı 86 - 69'la geçti. tanjevic önderliğinde son derece başarılı bir şampiyona geçirdiler. turnuvaya rice - tanjevic gerilimiyle başlar gibi olmuşlardı fakat rice hem koçundan hem de takım arkadaşlarından samimi olarak özür dileyince iş tatlıya bağlandı. hatta vaziyet bununla da kalmadı, rüzgarı komple arkalarına aldılar. kaos bir anda kendileri adına fırsata dönüştü. esasen son derece kaliteli bir ana rotasyona sahipler. dubljevic - radoncic - rice - todorovic - vucevic beşlisi ortalamanın üzerinde bir beş. handikapları, bench oyuncularının ana rotasyon oyuncularını destekleyecek kalitede bir backup oluşturamaması. bu arada maçla ilgili asıl güzel detay şu: hırvat toni kukoc tam 22 yıl önce eurobasket 1995'te avrupa basketbol şampiyonası tarihinin ilk triple double performansına imza atmış (15s - 12r - 11a). dün romanya oyuncusu andrei mandache şampiyona tarihinde bunu başaran 2'nci oyuncu oldu (14s - 11a - 10r).

    ispanya da macaristan'ı 87 - 64 mağlup etti. maçla ilgili en güzel detay şu: ispanyol pau gasol "eurobasket tarihinin en fazla skor bulan oyuncusu" unvanını ele geçirdi; 2'nci sırada fransız tony parker, 3'üncü sırada alman dirk nowitzki var.

    (bkz: 7 eylül 2017 türkiye letonya basketbol maçı):

    79 - 89. turnuva başından beri ilk kez sinirlendim bizimkilere. özellikle koça. albert einstein'ın "aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemektir" saptaması cuk oturur dün akşama. bilhassa ilk devre süresince yaptığımız ön alan baskısını delik deşik etti letonya. 1 -yazıyla "bir"- kez bile istediğimizi alamadık. hal buyken, ön alan baskısının letonya'nın işini kolaylaştırdığı barizken ne diye ısrar ettik, hiç anlam veremedim. aynı saçmalığı ispanya'ya da uygulamaya çalışırsak bizi 30'a bağlarlar. ufuk hoca egosundan vazgeçmeli. ön alanda guarda baskıyı mevcut kadroyla üst düzey takımlara karşı yapamayız, yapsak da başarılı olamayız, şekil 1.a. ve sinan güler... eurobasket umrunda değil, çok net. hücumda her şeyi mahvettiği yetmiyormuş gibi savunma gayreti de göstermiyor. blums'a kariyer akşamlarından birini yaşattı. furkan'ın dakikalarını yiyor, göksenin'in şans bulmasını engelliyor (bunlar koçun hataları). ümit ederim ki bu turnuva kendisinin son milli turnuvası olur.

    diğer sonuçlar:

    çekya 69 - 107 hırvatistan
    belçika 54 - 74 sırbistan

    bireysel güzellikler:

    cedi osman'dan 24s - 6r - 5a. türk basketbolu adına en güzel şey. akadursun.

    bizim adımıza pek bir güzellik olmasa da kendisini izlemek büyük keyif, kristaps porzingis'ten bahsediyorum: 28s - 7r - 1a - 2tç - 3b

    sırp dev boban marjanovic: 22s - 7r - 1a - 1tç - 1b

    rus aleksey şved: 30s - 3r - 8a - 2tç

    ikinci tur eşleşmeleri ve final yolu:

    http://gss.gs/FuK.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın