• 195
    galatasaray sözlük yazarı, sanatçı. şu gün itibariyle aleyna tilki hanım kızımız kendisini tanımadığı yönünde tweet atmış. olabilir gayet. ancak olay da burada kopuyor. birkaç tweette de gördüm bunu, dahası sözlükte gördüm. "şahane pazar ve 1-2 popstar sunuculuğu dışında hangi sanatsal aktivitelerde bulunmuş?" umarım ironidir ancak ironi olmama ihtimaline karşı;

    nejat - necla uygur çiftinin en küçük çocuğu. zaten doğar doğmaz nejat uygur tiyatrosunda buluyor kendisini. aileden sanatçı. herkes tiyatronun bir köşesinden tutmuş, kimisi tiyatro yöneticiliği falan yapmış kimi de tiyatrocu olmuş behzat bey gibi. neyse konumuza dönecek olursak bu abimiz babasının yanında piştikten sonra abisiyle beraber süheyl - behzat uygur tiyatrosu'nu kurup aralıksız 11 yıl boyunca sanat icra ediyorlar. 96 ile 2011 yılları arasında film ve dizi oyunculukları da yapıyor. 1987 yılında başladığı tiyatro oyunculuğunu ise 30 yıldır devam ettiriyor ve hala eski adıyla süheyl - behzat uygur tiyatrosu yeni adıyla uygur gösteri'nin faal oyuncuları arasında.

    sanatı popüler ile sanatçıyı popülist olmak ile karıştıranları ise yine kendisinin yaptığı, eleştirel şarkı ile başbaşa bırakıyorum.
    saygılar efendim,

    https://www.youtube.com/watch?v=8qHtoOdpCPQ
App Store'dan indirin Google Play'den alın