• 41
    günün programı:

    çekya - hırvatistan, 14.30 (hırvatistan'ın grup 2'nciliği garanti; çekya için prestij maçı, elendiler)
    rusya - büyük britanya, 14.30 (ntvspor) (rusya adına sıralama, britanya için prestij maçı)
    macaristan - ispanya, 17.15 (ispanyollar grup liderliğini garantiledi; macarlar da gruptan çıkmayı garantiledi, kendileri adına sıralama maçı)
    belçika - sırbistan, 17.15 (ntvspor) (sırbistan adına sıralama, belçika için prestij maçı)
    karadağ - romanya, 20.45 (karadağ gruptan çıkmayı garantiledi, kendileri adına sıralama maçı; ev sahiplerinden romanya için prestij maçı)

    (bkz: 7 eylül 2017 türkiye letonya basketbol maçı):

    20.45'te ntvspor'da. letonya'yı fark önem arz etmeksizin yenmemiz grup 3'üncülüğü açısından kâfi. letonya milli basketbol takımı bu şampiyonanın gizli favorisi. ekol bir basketbol ülkesi olmadıkları için demirbaş favori olarak lanse edilmiyorlar lakin kadro kaliteleri ve oynadıkları iyi basketbol ortada. derece yapmaları/madalya almaları kesinlikle şaşırtmaz. turnuvanın en sert grubundayız. grup maçlarının son gününde bile sıralama belli değil. hadi 3'üncülüğü geçtim, grup liderinin hangi ekip olacağı bile muallakta. aklan kara 22.45 civarı belli olacak.

    yedinci gün hakkında:

    slovenya fransa'ya 95 - 78 ile tokatladı (5/5). dragic yine başroldeydi. letonya için bir üst paragrafta "gizli favori" tabirini kullandım, slovenler ise gizli mizli olmaksızın bariz favorilerden. bu, belki turnuva başlamadan önce söylenemeyebilirdi ancak oyuncu kalitelerine ek olarak grupta sergiledikleri performans öngörüyü mümkün kıldı. ikinci turda ukrayna ile oynayacaklar, rahat geçerler. çeyrek finalde bizim grubumuzun 2'ncisiyle eşleşecekler, elerlerse muhtemel yarı final rakipleri ispanya olacak.

    litvanya almanya'yı 89 - 72 ile geçti ve grubunu lider tamamladı. ilk maçta gürcistan'a yenildikten sonra 4/4 yaptılar. mücadelede valanciunas dominasyonu vardı. ikinci turda yunanistan'la eşleştiler. mevcut form durumlarıyla yunanistan karşısında favoriler. ikinci turda olur da hırvatistan'la eşleşirsek ve çeyrek finale yükselebilirsek rakip litvanya - yunanistan maçının galibi olacak.

    yunanlar leh kardeşlerimizi 95 - 77 ile evlerine yolladı. skor yanıltmasın, son çeyreğe kadar başa baş bir mücadele vardı parkede. yunanistan kötü durumda. slovenya'ya, finlandiya'ya ve fransa'ya kaybettiler. işleri yaş.

    diğer sonuçlar:

    gürcistan 69 - 71 italya (sen git litvanya'yı yen ama gruptan çıkama, yazık oldu)
    finlandiya 83 - 79 izlanda (nordik komşular birbirlerine üzmediler)
    israil 64 - 88 ukrayna (ukrayna büyük iş başardı, istanbul'a geliyorlar; ev sahiplerinden israil için facia bir turnuva oldu, romanya'yla birlikte şampiyonanın en kötü iki takımında biri, elendiler)

    kesinleşen ikinci tur eşleşmeleri (9 eylül):

    almanya - fransa
    slovenya - ukrayna
    litvanya - yunanistan
    finlandiya - italya

    10 eylül maçlarının hiçbiri kesinleşmedi.

    bireysel güzellikler:

    goran dragic, 22s - 3r - 8a - 2tç ve +27vp.

    jonas valanciunas, durdurulamadı: 27s - 15r - 1a - 1b ve +35vp

    yunan kostas sloukas'tan 26s - 4r - 3a - 1tç ile +28vp. yunanistan adına turnuvanın istikrarlı tek ismi. aynı maçta leh damian kulig'in 26s - 7r - 2tç performansı vardı (+30vp).

    gürcistan forması giyen michael dixon jr: 29s - 2r - 2a - 4tç
App Store'dan indirin Google Play'den alın