• 18
    para yabancıya gitmesin kaygısı. milli duygularını, kendi değerlerini çöpe at demiyor kimse ama bu serbestlik özellikle ilkokul mezunu futbolcularımız tarafından böyle algılanıyor. futbolun basit kuralı "iyi olan formayı kapar" sözünü unutuyorlar. kimse 36 yaşındaki eto'yu boşuna oynatmıyor. evet işin piar, prestij, reklam boyutu var elbet ama oyun içinde görüyorsun ki adamın içinde futbol oynama aşkı var. o formayı sonuna kadar hakediyor. böyle pek çok örnek verirsin. bu iş performans işi, bu işin yarısı istemek, bu iş kazandığın parayı haketmek, bu iş o kazandığın kadar para gibi performansı sahaya yansıtmak. bizimkilere dönüp bakıyorsun adam 20 yaşında 4 büyüklere transfer oluyor 3 ay sonra altında milyon dolarlık arabalar, şık restoranda pozlar, göt göbek salınmış bir vaziyet. haftasonu bu adamın açıp maçını izliyorsun yan pastan fazlasını yapmaktan aciz ve nice rezil performanslar. e bide isteyen taraf var. bu ülkede olmasa bile farklı ülkede türk pasaportuyla bunu başaranlar var. örnekse çalhanoğlu, emre mor, mesut, ilkay, emre can, nuri, hamit vs. bunlar nasıl yapıyor diye sor bakalım kendine. hatta soruyu derinleştir şunu sor.
    adamların ülkesinde altyapıdan kendi vatandaşı olarak takır takır adam yetişirken, bizim bu türkler oralarda nasıl kabül görmüş ve dünyada tanınır hale gelmiş, el üstünde tutuluyor ? bu soruların cevabını aramaz ama goygoya gelince en alasını yapar. benim arkadaşım 30 yaşında emekli oluyor bilmem ne. senin arkadaşında sende uzak dur kardeşim bizden. gerekirse 11'i sahada geri kalanı yedekte yabancıyla dolu bir kulübe olsun ama hakediyorsa olsun. sen haketmiyorsun.

    hiçbirşey bilmiyorsan aç tarih oku veya izle. 1996,2002 arası milli takıma bak bakalım ne göreceksin. o dönem nasıl bir futbol ahlakı ve oynama başarma açlığı var ki bu isimler avrupda kupa kaldırdı, dünya 3.sü oldu. buralarda gösterdiği performansla o tugay,okan,ümit,emre vs avrupa da nasıl kabul gördü. 25,30 bin blackburn seyircisi tugay maskeli nasıl veda töreni düzenledi aç bi bak ulan. size herşey müstahak para sevici iş bilmezler. biz hakedeni görüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın