• 9
    ekonomisi dışarıya kapalı ülkeler kendi üretim kalitesine muhtaç kalırlar. üretici ne verirse onu yerler. kalite yerlerde sürünür. 70'li yıllar ve öncesi türkiye durumu gibi yani, veya sovyet sistemindeki gibi. o dönemlerde kıytırık bir murat 124'ü olan sevinirdi.

    ne zaman ekonomi dışa açıldı, kaliteli mal girdi pazara. yerli üretici de bu yeni kalite ile rekabet edebilmek için kendi üretimini düzeltti, daha iyi hale getirdi. dışa açılmak seviyeyi yükseltti.

    futbolda da aynı şeyi yaşıyoruz. yerli ağalar kendi kalitelerini yükseltip rekabete girecekleri yerde, kolay para peşinde koşuyorlar. sözde milliyetci sebeplerle cukkalarını sağlamlaştırmak istiyorlar. boş yere dememişler milliyetcilik alçakların son kalesidir diye.

    en ağırıma giden, yabancı kuralı konduğunda birisi çıkıp delikanlı gibi aksini savunmadı, bir tartışma başlatamadı. ama şimdi belli bir rüzgarı arkasına alınca ve birbirlerine sırtını dayayınca köpek sürüsü gibi cesaret bulup üst perdeden havlıyorlar.

    hayır, işin komiği yabancı hayranı da değilim, ben de isterim ergünlü arifli hakanlı suatlı okanlı kadro gibi karşısındaki silindir gibi ezip geçecek bir yerli ağırlıklı kadroyu, bana ne brezilyalıdan vb, ama kardeşim kendini geliştirip çalışıp o brezilyalıdan alıcan formayı önce, sonra para konuşmaya başlayacaksın, asalak türk futbolcum benim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın