• 118
    bana göre türk futbolunun başına gelen en güzel şeydir.

    4 superlig maçı her hafta fransa'da canlı yayınlanıyor. müslüman nüfusun ve futbol sermayesinin olduğu bir ülke. çok doğru seçim. sanıyorum bu seçimle paralel fransa'nın aşina olduğu önemli isimler takımlarımıza transfer oldu. an itibarıyla fransa milli takımı fazlasıyla üst düzey oyunculardan kurulu. oraya oyuncu vermek zor. fakat superlig monaco gibi, psg gibi, marsilya gibi, lille gibi büyük fransız takımlarına oyuncu vermeye başlarsa kaliteli topçu transferi kolaylaşır, bu devirdaym sayesinde kulüplere para akışı başlar.

    bir diğer mesele müslümanlar. bana göre büyük sponsorluk kapısı. o pazara girmek isteyecek bir çok firma iyi top oynayan türk takımlarına sponsor olacaktır. sadece türkiye için değil futbolun izlendiği ve müslüman nüfusun olduğu bir çok ülke için yapılacak bir tanıtım hamlesidir bu. bein sports'un super ligi amerika'da yayınlamayı planladığı konuşuluyor. mls 'den daha çok ilgi çekeceği kesin. kulüplerin maddi olarak alabileceği geri dönüş ise tahminlerimizden de öte olabilir. belki aysal zamanında çok konuşulan otomotiv sektöründen bir sponsorluk bile alabiliriz. hele ki bu kaliteli yabancı akışı devam eder ve ligimiz futbol ekonomisi güçlü diğer ülkelerde de yayınlanmaya başlarsa.

    mesela ben önümüzdeki sezon başında galatasaray'ın iyi bir sponsorluk alacağını düşünüyorum göğsüne. en azından ilk etapta 10 milyon eu seviyesini bulabiliriz.

    peki ligimizi ve takımlarımızı borç sarmalından kurtaracak bu güzel projenin önüne ne geçebilir? gericiliğin, yobazlığın futboldaki yansıması yabancı sınırı çığırtkanlarının ciddiye alınması.

    kusura bakmayın kimse ozan tufan'ı izlemek için para ödemez... ve ondan da öte mesela volvo; asla imajını insanların bilinç altına ozan tufan'ın göğsünde taşıdığı reklamla yerleştirmek istemez. yağlı, hımbıl, yavaş ve yeteneksiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın