• 36
    günün programı:

    fransa - izlanda, 13.45 (ntvspor)
    gürcistan - ukrayna, 15.45
    slovenya - yunanistan, 16.30 (ntvspor)
    litvanya - italya, 18.30 (ntvspor)
    finlandiya - polonya, 20
    almanya - israil, 21.30 (ntvspor)

    üçüncü gün hakkında:

    letonya belçika'yı 92 - 64 ile geçerken bir kez daha direkt rakibimiz olduğunu gösterdi. porzingis - strelnieks - timma üçlüsüyle belçika'nın içinden geçtiler. şahsen letonya'yı izlerken keyif alıyorum. bertans kardeşler de devrede olunca acayip bir takıma evriliveriyorlar.

    slovenya finlandiya'yı 81 - 78 ile tokatladı. taş gibi bir ilk devre oynandı. fin oyuncuların yaptıkları şeyin adı savunma olamaz, başka bir şey, dövüyorlar resmen rakibi. yalnız ilk 20 dk itibariyle hesaba katmadıkları (aslında kattılar da katmadılar) biri vardı slovenya'da, goran dragic. delik deşik etti fin duvarını. lauri markkanen... sen nesin be yiğidim. sıfır hatayla performans ortaya koyacaksın, takımını sırtlayacaksın, yetmedi tribünleri ayağa kaldıracaksın ve bunları yaparken sadece 20 yaşında olacaksın. çok acayip.

    (bkz: 2 eylül 2017 türkiye büyük britanya basketbol maçı):

    84 - 70, güzel galibiyet oldu. hem bu maç hem de 1 eylül 2017 türkiye rusya basketbol maçı bize şunu gösterdi, kaybetsek de savaşarak kaybedeceğiz. ben bu yapıya fitim. zaten eldeki genç oyuncu havuzunun asıl olayı en az 5 yıl sonra esas olarak kendisini belli edecek. şu noktada yapılabilecek en doğru şey savaşmak. devam böyle. yarın rakip sırbistan.

    diğer sonuçlar:

    rusya 75 - 72 sırbistan (sırplar rakibi gerektiği kadar ciddiye almamanın bedelini ödedi)
    yunanistan 87 - 95 fransa
    gürcistan 57 - 67 almanya
    ukrayna 66 - 78 italya
    israil 73 - 88 litvanya
    karadağ 72 - 48 macaristan (karadağ kazanır diyordum ama macaristan'ın bu derece içinden geçeceklerini hiç düşünmemiştim)
    çekya 56 - 93 ispanya (grubu 4 bitirirsek çaprazdan gelecek rakip büyük ihtimal ispanya olacak ki bu yüzden grubu ilk 3 içerisinde tamamlamak şart)
    hırvatistan 74 - 58 romanya
    polonya 91 - 61 izlanda

    bireysel güzellikler:

    melih mahmutoğlu. göte göt dediysek dün akşamki skor resitalini de alkışlamamız lazım. 7/11 üçlük isabeti ile 24 sayı ve ek olarak 6 asist.

    semih erden. britanya pota altını özellikle hücumda domine etti. alkışlanası performans. bazı oyuncular kulüp takımında döktürürken milli takım formasıyla son derece vasat işler yapar ya, hah işte semih'in durumu bunun tam tersi. adam milli formayı giyince seviye atlıyor, çok enteresan. kendisinin omuz sakatlığı sebebiyle uzunca bir süre basketboldan uzak kaldığını da unutmayalım.

    janis timma - kristaps porzingis ikilisi. 27'şer sayıdan toplamda 54 sayı ve özellikle timma'dan oyunun her noktasında nefis katkı. ek olarak janis strelnieks, 13 asist.

    sloven guard goran dragic. finlandiya'yla oynadıkları maçın 2. çeyreğinde rakibi sürklase etti. asist yaptı, 3 sayı attı, içeri drive etti attı, stop jump shot attı... 29 sayı. bir de video: https://twitter.com/FIBA/status/904098579668754433

    aleksey şved. fazla kasmaya gerek yok, ilk iki maç itibariyle (genel anlamda) grubumuzun en iyi bireysel performansı & şampiyonanın en iyi bireysel performanslarından biri. dünkü istatistikleri ise, 19s - 4a.

    alman dennis schröder da atmaya devam edengillerden, 23 sayı.

    kaybeden taraflardan da iki isme değinip giriyi bitireyim: boban marjanovic 19s - 6r ve lauri markkanen 24s - 7r.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın