resim
Gian Piero Ventura
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:76
Uyruk:İtalya
  • 3
    bari ve torino günleri eğlencelidir ama bokunu çıkarıp azzurri'nin başına da getirmemek lazımdı. hele ki conte'nin ardından şaka gibi bir seçim oldu. yıllardır vazgeçemediği 4-2-4 sonunda götüne girdi diyebilirim. hatta dedim bile. elemelerde 56 maçtır kaybetmeyen italya'yı, ispanya karşısında adeta pezevenklerin önüne attı*.

    özet: http://www.fullmatchesandshows.com/...-italy-highlights/2/

    peki nasıl attı? kadrolar şöyleydi:

    de gea - buffon
    carvajal - darmian
    pique - bonucci
    ramos - barzagli
    alba - spinazzola
    busquets - de rossi
    iniesta - verratti
    koke - insigne
    isco - candreva
    asensio - belotti
    d. silva - immobile

    görüldüğü üzere ispanya fake 9'lı 4-6-0'la maça çıkıyor ve o 6'lı şöyle: busquets, iniesta, isco, asensio, d. silva, koke. şu an dünya üzerinde kurulup kurulabilecek en muhteşem 4-6-0 altılısıdır şu hat herhalde.

    ve sen bu cengaverlerin önüne kimi koyuyorsun: de rossi, verratti. onların önüne de şöyle bir hat döşüyorsun:

    insigne - belotti - immobile - candreva

    hadi candreva defansa yardım etmeyi sever de bildiğin anam babam konvansiyonel santrforu olan immobile ve belotti ile tam bir lwf olan insigne ne olacak? velhasıl bu nizamda, son iki senedir okeye dönen 34'lük de rossi'yle 1.65'lik verratti 17'şer km filan koşmalıydı ki ispanya orta sahasıyla başa çıkabilsinlerdi. gerçi yedeklere bakıyorum da orta sahaya koyacak 3. biri olarak tek futbolcu var: parolo. parolo kötü futbolcu değil ama ventura, anlamadığım bir şekilde, jorginho'yu kadroya bile almıyor*. oysaki iki üç sezondur on numara top oynuyor napoli'de bu çocuk. bir diğer tuhaf seçimi de spinazzola'yı oynatmasıydı. kazan kaldırdığı için atalanta'nın bu sezonki 2 maçında da oynatılmadı ama ventura bey, ne hikmetse şak diye sol beke koydu herifi. tabii o da sırıttıkça sırıttı. maç sonuna doğru da sakatlandı.

    tüm bunlara bakarak şöyle bir kadro kursa:

    --- alıntı ---

    insigne - belotti- bernardeschi

    verratti - de rossi - jorginho

    de sciglio - bonucci - barzagli - darmian

    buffon

    --- alıntı ---

    veya conte'nin euro 2016'da ispanya'yı hacamat ettiği 3-5-2'yi denese:

    --- alıntı ---

    belotti - immobile

    de sciglio - verratti - de rossi - jorginho - darmian

    rugani - bonucci - barzagli

    buffon

    --- alıntı ---

    her şey güllük gülistanlık olacak ama 4-2-4'e takmış vaziyette. hatta maç sonu şaka gibi "biz bir proje üstüne çalışıyoruz ve bunu tek maç yüzünden değiştirmeyeceğiz." filan da demiş. başta da dediğim gibi eğlenceli adam, takımlarını izlemek zevkli, belli bir futbol felsefesi de var ama bu kafayla işi zor. sistemini revize etmezse almanlar, fransızlar, arjanlar, brezilyalılar da ispanyollar gibi 3 tane yağlar geçerler 2018'de.

    (bkz: italyan yılmaz vural)
App Store'dan indirin Google Play'den alın