• 1
    ceddini alaman çukolatasına tercih edenler spor kulübü topçularının genel adı. başlıkta hata yok.

    emre can, mesut özil, ilkay gündoğan gibi topçular bana yabancı topçulardan daha yabancı geliyor sözlük. en azından yabancı topçulara, "milli takımımız için top koşturmak ister misin?" diye sormadık, cevaplarını bilmiyoruz. ama bu arkadaşlardan eminiz.

    bunların memlekette "türk asıllı" olarak lanse edilmesi de tam bir trajedi. adam milli takım formasını reddetmiş, hala adını anarken "türk asıllı" diye başlıyor cümleler. hiç kimse de bana, alaman mili takımını tercih etmek varken, vasat türk milli takımını niye seçsinler demesin. emre tercih etmezse, ,ilkay tercih etmezse, mesut tercih etmezse biz hep vasat kalırız. üçü de yirmili yaşlarında. kariyerlerini mi düşündüler? hangisi türk milli takım oyuncusu olsaydı, bugün yaptıkları transferleri yapamazlardı? nuri şahin sırtında milli takım formasıyla real madrid transferi yapmadı mı? arda turan bir değil iki transfer yaptı milli takım formasıyla 1. torba takımlarına . futbolcu temelinde söylüyorum, eğer bir yıldızın ya da yıldız sahibi olma ihtimalin varsa ve onu yaptığın idmanlarla-saha içindeki performansınla parlatıyorsan sana pasaportunu değil kulübüne bonservisini sorarlar.

    ama iş döner dolaşır şuraya gelir. bu durum dert sahibi olmak ile ilgili, cebindeki pasaportu damarındaki kana tercih etmek ile alakalı.

    düzeltme : dürzü ifadesi sahiden gereksiz olmuş ve bazı dostları incitmiş.

    ilaveten : türk olmak seni aşağı ya da yukarı çekmez. etnik kimlik övmüyoruz burada. ama hangi milli takımın formasını terletiyorsan oralısındır. alman milli takım formasını seçmek, kusura bakmayın da türk kimliğinden vazgeçmektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın