resim
Deniz Naki
Takım:Kurdistan Düren
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:34
Boy:1.76
Uyruk:Almanya
  • 267
    yanlış bilmiyorsam mustafa sarp kürt. öyle bir röportajı var aklımda belli belirsiz. doğru düzgün bilmiyorum ve hatırlamıyorum bile. çünkü umrumda değil. futbol taraftarı hemen her insan da benimle aynı durumda. mustafa sarp şu ana kadar bırak saldırıya uğramayı, kürt olmasıyla alakalı kendisine en ufak bir laf dahi söylenmemiştir. ne bir sözlükte ne bir forumda ne de sosyal medyada. birçok yeri takip ediyorum bir defa bile denk gelmedim. ki her insanın her şeyine laf edilen ortamlar... bakın mustafa sarp diyorum. bu adamın yediği küfürlerin, lafların haddi hesabı yok. birçok insan sinir krizi bile geçirdi. bu adama sövülmüştür, ailesine bile sövülmüştür, ne hakaretler ne küfürler edilmiştir ama kürt olmasıyla alakalı en ufak bir şey söylenmedi. stadyumdayken bu adama "sakatat bayramında böbreğini sikeyim" diyenini duydum ama ırkıyla alakalı en ufak bir şey söylendiğini duymadım. yani bu adam ırkı hariç her sebepten küfür yiyen bir adam, o derece. hani mağdur olmayı, haksızlığa uğramayı falan geçtim resmen hak etmeden onlarca defa ilk 11 bile oynadı.

    eren derdiyok mesela... adam geldi 5-6 hafta çok iyi oynadı hepimiz başımızın tacı yaptık. sonra kötü oynadı bekleneni veremedi, laf da yedi ama asla ırkçılığa uğramadı. kimse de bu adam türk mü kürt mü isviçreli mi diye ilgilenmedi. hep iyi mi oynadı kötü mü oynadı diye ilgilenildi. ki eren'in mustafa sarp'tan ayrılan şöyle bir özelliği var: zamanında tartışmalı söylemlerde bulundu. kimisi haksız buldu kimisi haklı bulundu ama doğrudur yanlıştır düşüncesini düzgünce açıkladığı için uzun vadede hiçbir şekilde rahatsız edilmedi. kasımpaşa'da da bizde de krallar gibi ağırlandı. röveşata attığı rize maçında rizeli taraftarlar da biz de elimiz acıyana kadar alkışladık ismini bağırdık. hatta türk pasaportu taşıyan oyuncularımız içinde taraftarın en sevdiği oyuncu olma ihtimali var.

    bir de diğer açıdan bakalım. deniz naki hariç kim saldırıya uğradı? benim hatırladığım kimse yok. varsa da sayısı/oranı istisna oranını geçmemiştir. hatta futbol takipçilerinin o derece umrunda değil ki, adamın hobilerine özel hayatına kadar her şeyi öğreniyorlar ama ırkını öğrenmeye çalışmıyorlar bile.

    ciddi ciddi futbol dünyasında bir oyuncunun sırf kürt diye saldırıya uğrayacağına inanıyor musunuz?

    öte yandan tabii ki insanı elinde olmayan şeylerden ötürü yargılamamalıyız. eylemlerini yargılamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın