• 85
    (bkz: #2236306) kafası cidden karışık.

    öncelikle; izmir, hamaset peşindeki gazcı tayfanın dediği gibi hiç bir zaman sürekli isyan eden bir şehir olmamıştır. zaten "sürekli isyan eden şehir" sözcük öbeğinin kendisi içerdiği anlamlar bakımından yeterince sıkıntılıdır. böyle bir şeyin tarihsel olarak ispatı mümkün değildir. ayrıca izmir, şu anki insan profili itibariyle bu yazar kişisinin iddialarının aksine öyle ultra aydın, uçan, kaçan bir topluluğa da sahip değildir. türkiye'nin geri kalan kısmı eğitim açısından öyle bir rezil haldedir ki bu şehir aydın, ileri görüşlü, isyankar filan sanılmaktadır. tıpkı, ilber ortaylı'nın büyük entelektüel sanılması gibi.

    göztepe'nin oynadığı futbolun izmir'in -aslında olmayan- isyankarlığıyla uzaktan yakından alakası yoktur. bugün ligde konya, başakşehir ve bir kaç tane takım daha hücum futbolu oynuyor. bunların bulunduğu sosyal çevre isyankar mı?

    göztepe'nin taraftarı yüzünden kitleleşemediğini söylemiş, bu da külliyen yalandır. zaten kendisine bir sonraki entryde gençlerbirliği örneği verilmiş. cuk oturmuş.

    idealist felsefi akımların etkisinden acilen çıkması ve düşündüklerini bilimsel ve akılcı temellere oturtması gereken yazar. yoksa çok daha gülünç hallere düşer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın