• 273
    maç sonunda galatasaray adına bazı eksik noktaların erken habercisi olduğu maçtır.

    öncelikle rakip takım sivasspor önceki iki rakibimizden farklı bir strateji uyguladığı müsabakadır. galatasaray'ın önceki iki maçta en iyi adamı olarak görünen fernado, galatasaray hücuma geçtiği anda rakip forvet oyuncusu tarafından sıkı takibe alındı. bu durum galatasaray'ın oyun kurma stratejisini bozdu. bu durumda oyun kurması beklenen ndiaye ise bu durum içiin yeterli oyun görüşüne ve bilgisine sahip değil sahip değil maalesef. ndiaye fizik güce dayalı bir oyun oynayarak, rakibi yoğun pres ile bozarak, zaman zaman etkili driplingler ile mesafe kat ederek etkili olan bir oyuncu. bu durumda oyun kurma organizasyonu aksadı ve galatasaray ilk yarı oyunu ele geçirmede oldukça zorlandı. açıkçası ben ilerideki maçlarda rakiplerimizin sıklıkla bu metoda başvuracağını düşünüyorum.

    ikinci olarak belhanda sneijder farklılığına girmek istiyorum. sneijder'in sahip olduğu oyun görüşü, şut,pas ve bitiricilik yeteneği belhanda da yok maalesef. karşı karşıya kaçırdığı pozisyonu da buna bağlıyorum ben. ancak çok önemli artıları var. oyun içerisinde takım oyununa önem veriyor, yeri geliyor orta sahada adam kovalıyor, yeri geliyor kendini aktif dinlenmeye bırakıyor. ayrıca dripling özelliği de çok önemli bir artı. zaman zaman oyun içerisinde kayboluyor ve henüz takıma uyum sağlayamamış görüntüde.

    hücum opsiyonları baktığımızda ise rakip takım gomis ve belhanda'yı birebir savunduğu anda ileride bir tek rodrigues opsiyonuna kalıyoruz. bu çok can sıkıcı bir durum çünkü rodrigues ileride rakibi yıpratması ve boş koşuları ile oldukça etkili bir futbolcu ancak çoğu zaman bal yapmayan arıya dönüşüyor. özellikle erken gol bulamadığımız zamanlarda takım sıkıntı yaşayacaktır diye düşünüyorum.

    genel olarak bu sorunların zamanla azalacağını ancak tam olarak aşılamayacağını düşünüyorum. her şeye rağmen geçen seneki pısırık futbolu unutmamız çok sevindirici bir durum. umarım bu performansımızı sezon geneline yayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın